Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №216 від 01.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ловіть злодіїв

Гастролери поцупили 8 тисяч доларів

Ці гроші жителька села Зелений Гай Дубенського району тримала в шухляді під білизною. Заощадження належали її дітям, які перебувають у Росії на заробітках. Жінка берегла долари і раділа, що незабаром її кровинки приїдуть і зможуть купити собі квартиру в місті. Втім, плани перекреслили двоє шахраїв.

Зранку Ірина (ім'я змінене), як завжди, клопоталася по господарству. Потім пригадала, що винна сусідці кілька гривень, тому вирішила піти віддати борг. Двері в хаті не замикала.

Коли ж поверталася додому, побачила, що з її будинку виходять два гарно вдягнені чоловіки років сорока з валізами в руках. «Напевно, в них зламався транспорт», - припустила жінка, адже Зелений Гай знаходиться поблизу траси Київ-Чоп: нерідко водії-далекобійники звертаються до селян за допомогою.

Так і є! Чоловіки, виходячи з двору, ламаною українською мовою пояснили, що вони з Югославії, прямують у Київ. Розповіли, що в них машина поламалася, і тепер шукають транспорт, який би взяв на буксир їхнє авто. Гості попросили в жінки, щоб та дозволила їм залишити в неї свої валізи, мовляв, за півгодини заберемо.

Господиня без будь-яких підозр дозволила їм залишити речі. Проте, на серці в неї стало якось тривожно. Вона підійшла до шафи з білизною. Відчинила... а конверта з грішми нема! Вісім тисяч доларів та 500 гривень її пенсії як у воду канули.

За словами заступника начальника карного розшуку Дубенського райвідділу міліції Олександра НАРТЮКА, правоохоронці відкрили саквояжі, які залишили шахраї, - там було порожньо, тільки лежали 14 однодоларових купюр, - наче насмішка над потерпілою.

Нині міліція активно проводить оперативно-розшукові заходи. Втім, роботу ускладнює той факт, що про шахраїв мало що відомо. Тільки те, що вони були одягнені в світлі костюми та краватки. А от як чоловіки за лічені хвилини знайшли гроші в шухляді під білизною, ще й на другому поверсі будинку, - загадка.

01.12.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 01.12.2005p. 
На головну сторінку