Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №349 від 19.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит зі столиці

Модник Яценюк відкрив “Банківську таємницю”

Модник Яценюк відкрив “Банківську таємницю”

Спікер Верховної Ради презентував в Острозькій академії свою книгу та спілкувався зі студентами на глобальні теми

Приїзду спікера Арсенія Яценюка до Острога наші можновладці чекали з нетерпінням. Головним чином задля того, щоб, нарешті, вирішити питання з призначенням позачергових виборів мера Рівного. Більшість чиновників, у тому числі й губернатор області Віктор Матчук, неодноразово на цьому наголошували.

Судячи із зовнішнього вигляду та поведінки спікера, його візит до нашої області назвати офіційним - язик не повертається. Охорони, як на столичного державного мужа, було на диво мало. До студентів та керівних осіб Рівненщини модник Арсеній Яценюк вийшов у світлих джинсах та піджаку спортивного стилю. Посміхаючись, підняв руку та вигукнув: “Привіт усім!”.

Такий вихід визначив подальший хід подій. На спілкування зі студентами Острозької академії Арсеній Яценюк витратив трохи більше години, а от на прес-конференцію з журналістами часу, як завжди, лишилося - мізер. У цей же час спікер презентував свою книгу “Банківська таємниця часів Помаранчевої революції”. Твір стосується подій 2004 року, коли в Україні, окрім політичних перипетій, панувала фінансова нестабільність. Надрукували книгу трьома мовами - українською, російською та англійською. Є вона і в електронному варіанті. Підготував подарунок Арсенію Яценюку і ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник. Спікеру урочисто вручили переклад Острозької Біблії українською мовою. Над цим духовним надбанням всієї України професор Рафаїл Торконяка працював понад 30 років.

Хоча спікер так палко обговорював зі студентами глобальні проблеми держави (банківську систему, зовнішнє тестування, російсько-українські стосунки, майбутнє коаліції тощо), та про вирішення турбот Острозької академії майже нічого не сказав. А, може, це й на краще - у черговий раз не прозвучало порожніх обіцянок...

19.06.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 19.06.2008p. 
На головну сторінку