Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №349 від 19.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Три біди Рівненщини:

Три біди Рівненщини:

школи, “однорукі бандити” та інфляція

Минулого четверга голова РОДА Віктор Матчук відповідав на запитання журналістів провідних засобів інформації в прямому ефірі телеканалу Рівне-1. Як виявилося, найактуальнішими питаннями для нашого регіону залишаються школи (точніше - їх відсутність), ліцензування гральних автоматів та височенний рівень інфляції.

За те, що закриття залів гральних автоматів має стати першочерговим завданням для обласної адміністрації, проголосувало 58 відсотків рівнян, які брали участь в інтерактивному голосуванні під час Телепресклубу. Але Віктор Матчук вкотре нарікав на недосконале законодавство, яке просто унеможливлює відмову підприємцям у видачі ліцензій. “Ліцензійні умови затверджені, але вони не допомагають, - скаржився голова РОДА. - Якщо у підприємця є усі необхідні документи, ми просто не маємо права відмовити йому у видачі ліцензії! У розпорядження щодо умов ліцензування гральних автоматів ми хотіли внести багато змін, але отримали наступну відповідь від Держкомстату: “Дані умови ліцензування порушують права суб’єктів господарювання!” Про об’єктів господарювання вони думають, а хто подумає про людей?!”

Але певні результати в боротьбі з незаконним встановленням гральних автоматів є. За останніми даними Віктора Матчука, після проведення перевірок міліція вилучила 32 гральні автомати, 52 - конфіскувала, 153 - виявила без відповідної документації.

Особливу увагу очільник області приділив і будівництву нових шкіл. Нині приріст населення Рівненської області постійно зростає, що приємно тішить. Не радує лише те, що у зв’язку з високим рівнем народжуваності з часом на Рівненщині не вистачатиме шкіл. Будівництво нової школи обходиться в кілька десятків мільйонів, чого ніякий місцевий бюджет не осилить. Саме тому, вважає Віктор Матчук, у вирішенні цих питань обов’язкова підтримка держави, про що він і повідомив Президента під час їх нещодавньої розмови. Очевидно, відповідь була позитивною. “Вже найближчим часом розпочнеться будівництво нових шкіл в селах Тинне Сарненського району, Богуші Березнівського району, Глинне та Познань Рокитнівського району”, - підсумував Віктор Матчук.

Що ж до інфляції, то вона аж ніяк не залежить від місцевої влади. Так вважає Віктор Матчук. На його думку, рівень інфляції залежить тільки від політики уряду, від економічної та політичної ситуації в країні, а не від працівників обласних адміністрацій. “Порівняйте рівень інфляції за 2006, 2007 та 2008 роки. Різниця відчутна. Але ж люди, які працювали в адміністрації, не змінилися, а інфляція продовжує рости! Це ще раз демонструє, що місцева влада реально на ціни впливати не може”.

19.06.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 19.06.2008p. 
На головну сторінку