Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №349 від 19.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лазертаг

І “Театрали” вправно володіють зброєю

І “Театрали” вправно володіють зброєю

Вперше у Рівному, з ініціативи спортивної молодіжної громадської організації “Барс”, відбувся чемпіонат міста з лазертагу.

Участь у турнірі, що проходив на території Меморіалу Слави, взяло вісім команд по п’ять учасників у кожній, які змагалися у два етапи.

Перший, кваліфікаційний, відбувався за Олімпійською системою - тобто, команда завершувала змагання після першої ж поразки.

Другий раунд передбачав зустрічі усіх фіналістів один з одним (колова система), а переможець чемпіонату визначався за кількістю набраних очок.

У підсумку, провівши шість боїв, перемогу у першості святкувала команда Палацу дітей та молоді - “Театрали”. У активі переможців - тридцять одне очко.

Почесне друге місце на п’єдесталі дісталося команді стрільців під назвою “Темна конячка” (тридцять очок).

Третю позицію виборола команда “Шукачі” (п’ятнадцять очок).

Про перебіг змагань розповідає виконавчий директор громадської організації “Барс” Тетяна ДМИШ: “Лазертаг - дуже популярна зараз у світі гра. Раніше ці технології використовувалися для тренувань особливих військових підрозділів. Нині вони стали доступні усім бажаючим. У цю військову стратегію можуть грати навіть діти, адже не існує жодного ризику отримання травм.

Тривалість гри залежить від кількості життів, запрограмованої у зброю кожного учасника. У нашому випадку - це шість життів.

Перший чемпіонат міста Рівне можна назвати пробними змаганнями. Адже це перший турнір із лазертагу і ми ще не маємо достатньо досвіду для проведення подібних акцій. Гадаю, чемпіонат вдався. Всі учасники залишали поле бою у хорошому настрої. Проте для досконалості меж не існує. Отож, у майбутньому сподіваємося на значний прогрес.

Наприкінці літа у нашому місті відбудеться ще один відбірковий турнір, а восени збираємося провести перший чемпіонат України, куди будуть запрошені гості й з інших областей”.

Довідка “РР”

Лазертаг - гра-імітація військових дій. Щось подібне до вже популярного у нас пейнтболу. Проте замість куль у грі використовуються лазерні промені у зброї, а також чутливі сенсори, закріплені на кожному з гравців, що й дає змогу фіксувати влучення. Обдурити таку систему - неможливо.

Як і пейнтбол, лазертаг має безліч сценаріїв гри, один із яких - захоплення прапора команди суперника.

Ще одна відмінність між цими двома імітаціями війни - відсутність синців після гри у лазертаг.

19.06.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 19.06.2008p. 
На головну сторінку