Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №350 від 26.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Момент істини

В інтересах усієї рівненської громади

В інтересах усієї рівненської громади

закликає вести багатоповерхову забудову на 35 гектарах у районі Макарова - Пржевальського депутат Рівнеради Віталій ПЕРШОГУБА

Продовжує залишатися у стані невизначеності ситуація навколо забудови району вулиць Макарова - Пржевальського в обласному центрі. За словами керівника фракції БЮТ у Рівненській міській раді Віталія ПЕРШОГУБИ, початок цій історії поклало рішення депутатів Рівнеради попереднього скликання, на підставі якого було набрано пайовиків на котеджну забудову та виготовлено технічну документацію на землю.

- Однак, - наголосив Віталій Леонтійович, - на той час не була зроблена одна важлива річ: не були внесені зміни в генеральний план забудови міста, тож уся ділянка без будь-яких на те підстав замість багатоповерхівок пішла під котеджну забудову. Та тільки у 2008 році це було узаконено. На сьогодні немає законних шляхів надати пайовикам цю землю, тому, відповідно, питання остаточно зупинилося. Оскільки розвиток міста не стоїть на місці, в цьому районі доцільно розпочати багатоповерхову забудову, ще раз змінивши генплан забудови міста.

Але що ж робити із пайовиками, які заплатили УКБ перші внески, як захистити їхні інтереси? Тим більше, що частина з них уже звернулася до суду. Разом із тим відбулася безпрецедентна річ, яка буде мати широкі наслідки: УКБ подало в суд на міську раду в інтересах пайовиків. Тобто управління, що є складовою частиною виконавчих органів міської влади, подає позов на свого засновника. На думку Віталія Першогуби, УКБ, безумовно, зобов’язане буде компенсувати їм всі збитки. Крім того, в усьому цьому питанні надзвичайно важливою є позиція голови фракції “Наша Україна”, заступника голови міської ради пана Васильчука:

- Сергій Миколайович, - зазначив Віталій Леонтійович, - чи не єдиний з депутатів нинішньої каденції Рівнеради був членом комісії, яка затвердила перелік пайовиків. А тому, вважаю, саме він сьогодні несе повну моральну відповідальність за їх склад. Зараз Сергій Васильчук є заступником мера і має організувати вирішення цього питання в інтересах міста. Але, на жаль, ініціативу виявляє не “Наша Україна”, а БЮТ. Ми закликаємо пана Васильчука як кандидата на посаду міського голови Рівного з метою конструктивного вирішення цього питання підтримати позицію депутатів-бютівців, що полягає в багатоповерховій, а не котеджній забудові на Макарова - Пржевальського, де вже прокладено дороги, масу комунікацій. Тут чудова соціальна інфраструктура - продовольчий супермаркет “Велика кишеня”, центр оптової торгівлі “МЕТРО”, будмаркет “Караван” та центр дозвілля “Екватор”. В умовах, коли в Рівному відчувається гострий дефіцит трудових ресурсів, тут зможуть вирішити житлову проблему не 170 сімей, а близько 20 тисяч рівнян.

За словами Віталія Першогуби, позиція Сергія Васильчука у вирішенні питання яку вести забудову в цьому районі - котеджну чи багатоповерхову, стане лакмусовим папірцем, що покаже ставлення “нашоукраїнського” кандидата на посаду міського голови до наболілих проблем міста. В умовах практично повної відсутності вільних земель під багатоповерхову забудову ця проблема потребує нагального вирішення в інтересах усієї рівненської громади.

26.06.2008Олександр ОЛЬХОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 26.06.2008p. 
На головну сторінку