Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №351 від 03.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Молодіжна політика

Іноземне літо в Рівному

Новий проект під назвою “Summer Camp” реалізує в Рівному та області міжнародна молодіжна організація AIESEC. Він є прототипом програми “Світ без кордонів” - щоправда, тепер іноземці працюватимуть не в школах, а у літніх таборах...

У рамках цього проекту до обласного центру завітало четверо іноземних стажистів з Канади, Єгипту, Індії та Того. Вони нещодавно розпочали роботу в таборах відпочинку: “Електронік”, “Корчагінець”, “Сигнал” тощо. За словами представника AIESEC Віталія КОПИТКА, основною метою проекту є “живий діалог” юних мешканців Рівненщини із закордонними гостями, що дасть змогу зламати у нашої молоді стереотипи щодо людей інших культур, зокрема, таких екзотичних, як індонезійська та африканська. Крім того, зазначив Віталій, поспілкуватися з іноземцями, вдосконалити свій рівень англійської та французької мов зможуть і рівняни під час проведення “International club”.

“Ідея проекту належить дівчині з Данії Енн Свенсон, - розповідає учасник AIESEC Ігор ВОЛОЩУК. - Вперше він був проведений у Польщі в 2002 році. Тоді до країни-сусіда завітало двадцять іноземних студентів. Нам вдалося поки що запросити лише чотирьох, але надіємося, що з часом проект розшириться”.

Самі ж гості задоволені зустріччю. Кажуть, що дуже здивовані та навіть вражені багатьма культурними цікавинками та особливостями українського менталітету. Розповідь про спілкування іноземних стажистів з нашими дітьми, про їхню роботу і відпочинок у таборах читайте в наступних номерах “РР”.

03.07.2008Юліана ТЕТ

Довідка “РР” Міжнародна молодіжна організація AIESEC заснована ще у 1948 році. Нині працює у понад 100 країнах і є найбільшою світовою організацією студентів та молодих спеціалістів.



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2008p. 
На головну сторінку