Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №351 від 03.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шануймося, бо ми того варті

Берестечко: битва ораторів

Берестечко: битва ораторів

З року в рік наприкінці червня з усіх усюд з’їжджаються українці на поле Берестецької битви, аби вшанувати пам’ять полеглих козаків.

Втім, цього разу на Радивилівщину, на місце битви вперше з 1651 року завітали представники польського товариства лицарів. Минулої суботи вони, разом з українськими козаками, поклали вінки до щойно відкритого пам’ятного знаку на острові Журавлиха. А вже у неділю відбулися загальні заходи з вшанування загиблих. Зранку монтували сцену для виступів, а за нею, як гриби після дощу, росли торгові намети з наїдками та напоями.

До змонтованої сцени поволі сходилися представники влади, політичних сил. Від обласної влади виступили губернатор Віктор Матчук та заступник голови облради Валентин Королюк. А далі настав час політичного герцю. Народний депутат України від БЮТ Юрій Прокопчук нагадав, що 357 років тому, прикриваючи відхід основних сил, 300 козаків билися на смерть на острові Журавлиха. На жаль, демократична коаліція ніяк не може нарахувати 300 депутатів, які б могли, як оті козаки, пліч-о-пліч стати на захист демократичних свобод. Але, висловив переконання Юрій Прокопчук, правляча коаліція зможе працювати ефективно на благо українського народу.

Сумнівався у цьому лідер “Свободи” Олег Тягнибок, якому не дають спокійно спати наявні при владі й у депутатських лавах олігархи-неукраїнці. Й аби цього не було - треба провести люстрацію серед “помаранчевих” передовсім.

Не менш запальним був і виступ лідера обласних УНПівців Василя Червонія. Якщо у суботу він закликав не курити, не пити і не матюкатися російською мовою, то у неділю – віддати владу українцям. Бо в іншому разі, загиблі козаки не зрозуміють, що ж то за незалежна Україна, в якій при владі олігархи.

А ось представнику Соцпартії Леонтію Самчуку виступити не вдалося. Йому присутні скандували: “Ганьба! Ганьба!”.

03.07.2008Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2008p. 
На головну сторінку