Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №351 від 03.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гвалт!

Олександр Поліщук та Олександр Ліфун

У Городищі побили “городських” журналістів

Незвичайним було святкування минулої суботи дня народження товариша у селі Городище для журналістів газети “Літопис Заходу” Олександра Поліщука та Олександра Ліфуна.

Не встигли вийти прогулятися селом з іншими гостями, як їх спочатку побили місцеві мешканці, а потім пограбували дачу іменинника.

- Наш спільний друг нині мешкає у Львові, хоча сам є корінним рівнянином, - розповідає Олександр Поліщук. - Приїхав до Рівного та вирішив відсвяткувати день народження на дачі з рідними та друзями.

Ввечері гості сіли до “ВАЗівки” й поїхали кататися. Неподалік сільського клубу їм перегородили дорогу автівкою.

Зі слів Олександра, натовп молодих людей швидко обступив їхню “шістку”, водія витягли з-за керма, кинули на землю й били ногами. Їх зупинив автомобіль ДАІ, який проїжджав неподалік.

Тільки-но працівники ДАІ проїхали повз, як друг кореспондента стрибнув до автомобіля й від’їхав на кількасот метрів. Далі їхати не міг, було порізане праве заднє колесо та зім’ято кузов.

- Нас не чіпали, адже авто працівників ДАІ прямувало назустріч, - продовжує Олександр Поліщук. – Зупинившись, запропонували навіть вирушити до Рівного й “подихати в трубочку”. Коли ж ми розповіли їм про напад, вони й “вухом не повели”. Натомість дістали зі свого авта запаску й замінили пошкоджене колесо, потім повезли обидві автівки й водія до Рівного. А ми пішли до дачних будинків.

Згодом їх наздогнав автомобіль, з якого вистрибнуло близько 12-15 чоловік. Всі, крім Сашка, кинулися втікати й переслідувачі побігли за ними. Олександра Поліщука вдарили, але він зміг утекти.

Коли гості були на прогулянці, на дачі лишався інший кореспондент, Олександр Ліфун.

- Я сидів у дворі та чекав на хлопців, - пригадує Олександр.- Час від часу телефонував друзям, жоден з них не відповів. Це мене здивувало. А приблизно о першій ночі на подвір’я увірвалися невідомі, які жорстоко мене побили.

За словами потерпілого, нападники відібрали у нього гаманець з грішми та журналістські посвідчення. Як виявилося пізніше, після “візиту” городищан із дачі зникли особисті речі друзів обох журналістів.

Коли нападники подалися геть, до будинку повернулися хлопці. Зателефонували другу-водію, який перебував у Рівному із працівниками ДАІ. Він повідомив районний відділ міліції про лихо і за півгодини на дачі вже була слідчо-оперативна група. Втім, до цих пір особи нападників не встановлено. Тож постраждалі журналісти у безвиході звернулися до Рівненської незалежної медіа-профспілки, аби хоч там посприяли, щоб справа “не припадала пилом” на полицях райвідділу міліції.

03.07.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2008p. 
На головну сторінку