Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №351 від 03.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Молодь обіцяє повернути кредит довіри

Молодь обіцяє повернути кредит довіри

Перший у місті скейтпарк з нагоди Дня молоді було урочисто відкрито у Рівному

Парк, креслення якого розробляли найактивніші представники рівненської екстрим-тусовки, складається із двох частин: у першій тренуватимуться скейтери та ролери, інша ж спеціально побудована для змагань з велотріалу.

Найцікавішим фактом є те, що місце для відпочинку сучасної розкутої молоді облаштовано не будь-де, а під стінами приміщення Обласної державної адміністрації.

Як відомо, не всім працівникам ОДА таке рішення припало до душі. І все ж, наполегливість молодих рівнян дала свої плоди - парк відкрито. І, з огляду на те, скільки людей прийшло на урочисте відкриття, прибічників відкриття парку у місті більше, аніж противників. А це - найголовніше.

Віктор МАТЧУК, голова Рівненської обласної державної адміністрації: “Головною проблемою під час підготовки майданчика були сумніви. Проте ще тоді, коли парк тільки почали монтувати, сюди вже з’їжджалася молодь. Після цього будь-які сумніви у тому, чи потрібен майданчик - зникли. Як бачите, і сьогодні сюди прибуло безліч молодих людей. Прикро, що не всі розуміють, що цей парк дійсно потрібен. Проте, погодьтеся, це не проблема молоді.

Якщо комусь цей парк не подобається - нехай збудує кращий, в іншому місці. Тоді ці діти проводитимуть свій вільний час саме там”.

З нагоди такої події на майданчику одразу ж відбувся відкритий чемпіонат із велотріалу, де, окрім місцевих любителів велоспорту, змагалися ще й гості зі Львова, Луцька та Тернополя.

Турнір проходив за двома програмами: виступів експертів та аматорів.

Перемогу у програмі експертів святкував Владислав Тимофіїв (Тернопіль), друге місце завоював рівнянин Андрій Коновалюк, третім був Дмитро Карпан (Тернопіль).

У змаганнях аматорів чемпіоном став Ян Соколовський (Рівне), друга та третя позиція дісталися львів’янам Дмитру Крупіну та Івану Малюті, відповідно.

Сергій МЕДЯНИК, учасник чемпіонату: “Ми, тобто молодь міста, дуже вдячні за цей парк. Намагатимемося прибирати після себе усе сміття, вживати поменше алкоголю, а туалет шукати в інших місцях (наприклад, у найближчих кафе). Та й шуму від катання на скейті чи велосипеді буде небагато. Молодь намагатиметься виправдати той кредит довіри, який цим новим парком надало їй місто”.

Тарас КОВАЛЬЧУК, керівник організації екстремального велоспорту у Рівному: “Чемпіонати з велотріалу в нашому місті проходять регулярно. Проте сьогоднішній турнір особливий саме завдяки новому майданчику. Всі учасники (а серед них і гості з інших міст України) позитивно відгукуються про новозбудовану трасу.

03.07.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2008p. 
На головну сторінку