Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №351 від 03.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пора відпусток

Ваш тип темпераменту: як і скільки відпочивати

Ваш тип темпераменту: як і скільки відпочивати

Як відомо, ніхто так не потребує відпустки, як людина, яка щойно з неї повернулася. Довгий пасивний відпочинок призводить до отупіння і труднощів після повернення на роботу. Таке сумне відкриття зробили у розпал сезону відпусток німецькі психологи.

Встановлено, що у людини, яка перебуває на пляжі три тижні поспіль, коефіцієнт інтелектуального розвитку падає на 20 пунктів. А для того, щоб відновити колишню працездатність, після такого відпочинку потрібно щонайменше чотири дні.

Ви - холерик. Не намагайтеся відновлювати сили, вилежуючись на пляжі. Потрібний активний відпочинок: заняття підводним плаванням, гірськими лижами, альпінізмом або велосипедний похід. У крайньому разі, підійде кінний спорт. Щоб відновити сили, знадобиться 7-14 днів.

Ви - меланхолік. Бажаний творчий відпочинок. Ви отримуватимете задоволення від результату власної праці. Займіться реконструкцією будинку, впорядкуванням саду або городу, домашніми тваринками. Тривалість відпустки - 2-3 тижні.

Ви - сангвінік. Можна обійтися без тривалої відпустки: достатньо вихідних, щоб емоційні враження, наприклад, від екскурсії, відновили ваші душевні і фізичні сили.

Ви - флегматик. Потрібно відпочивати довго й спокійно. Можливо, засмагати на пляжі. А, можливо, в сільській місцевості: ходити до лісу, на річку, читати книги. Можна поїхати на екскурсії, краще теплоходом. Плануйте відпустку із “запасом”, щоб вистачило часу на адаптацію до буднів.

А якщо ви належите до змішаного типу й обмежені життєвими реаліями, то головне - спробувати отримати хоча б одне, але сильне враження, при спогаді про яке ви зможете сказати, що у відпустці все-таки були.

Якщо вам уже виповнилося 45 років, то відпочивати бажано не менше двох тижнів поспіль. Річ у тім, що з віком послаблюються адаптаційні можливості організму і для того, щоб перебудуватися з одного режиму на інший, потрібно більше часу, ніж у молодості. Якщо ж ви на час відпустки плануєте виїхати у місцевість з іншим кліматом, то розраховуйте вже не менше, ніж на три тижні, оскільки щонайменше два з них займе адаптація.

03.07.2008Turne.com.ua



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2008p. 
На головну сторінку