Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №352 від 10.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Питання

“Швидкій” нема чим рятувати людей,

“Швидкій” нема чим рятувати людей,

а працівники ЖКП не отримують пенсій

Останнє засідання міськвиконкому пройшло в доволі “спекотній” обстановці.

Начальник управління пенсійного фонду України в місті Рівне Микола НІМЧУК вкотре “наїхав” на ЖКП. Заборгованість цих комунальних закладів перед пенсійним фондом на сьогодні становить 1,3 мільйона гривень, плюс 2,2 мільйона - штрафних зобов’язань. До слова, єдиний приватний ЖКП боргів перед Пенсійним фондом не має.

Через пенсійні борги працівники ЖКП не отримують пенсій. Але й вирішити це не так легко. Адже, з одного боку, за словами пана Німчука, житлово-комунальні підприємства не можна визнати банкрутом: це комунальні заклади, з іншої - такої суми для компенсації немає в міському бюджеті. Начальник ДПІ в місті Рівне Михайло Калитюк пропонував дати ЖКП відстрочку в межах бюджетного року, що практикує податкова інспекція. Але пан Німчук не впевнений, що закон, який регулює це питання, поширюється на управління Пенсійного фонду.

Конкретного виходу з цієї ситуації члени виконкому так і не знайшли, а тому прийняли рішення зібратися наступного тижня та детально вивчити це питання.

Сумною була доповідь головного лікаря станції швидкої допомоги міста Рівного Євгена Мальчевського. За його словами, з 25 медичних бригад, які потрібні місту, працює лише 14; зі 163 лікарів лишилося 100; відсутній реанімобіль, спецапарати для рятування людей ще по дорозі в лікарню. Євген Мальчевський просив також гроші на закупівлю ще трьох машин.

Члени міськвиконкому, незважаючи на певні взаємні суперечки, все ж рішення затвердили. Правда, з поправкою: замість “передбачити” кошти для станції швидкої допомоги - “вивчити можливість їх надання”.

10.07.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2008p. 
На головну сторінку