Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №352 від 10.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Життя області

Матчуку зміни не сподобалися

Голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук розкритикував нові зміни до бюджету, які нещодавно подав на розгляд народних депутатів Кабінет Міністрів. Обурення очільника області пов’язане з тим, що Рівненщину в черговий раз обділили. Зі списку фінансування за рахунок державного бюджету знову “випали” школи: і загальноосвітня школа №14 у м. Рівне, і чотири школи по селах області, про будівництво яких Віктор Матчук не так давно вів розмову з Президентом України.

“83 відсотки нового бюджету - це, фактично, кошти на проїдання (маються на увазі соціальні статті - авт.) - зауважив керманич на брифінгу для журналістів. - В економіці наступить повний дисбаланс, адже інфляція знову зросте. На розвиток регіонів взагалі виділили лише 1,3 відсотка всього бюджету, на розвиток міст - 3,2 відсотка! Крім того, у змінах до бюджету не визначено валютного коридору: ні експортери, ні імпортери нині не можуть спрогнозувати, як їм діяти у майбутньому”.

Найбільше ж Віктор Матчук скаржився на те, що Рівненщина не отримала ні копійки з 42 мільйонів гривень, які потрібні на газифікацію 52 населених пунктів. “Люди за власні кошти зробили технічну розмітку своїх населених пунктів, чому ж держава не хоче допомогти їм далі в цій ситуації?”, - обурювався голова РОДА. Загалом, згідно з новими змінами до бюджету, Рівненщина отримала 325 тисяч гривень на програму “Шкільний автобус”, 31 мільйон гривень на соціально-економічний розвиток райцентрів та селищ міського типу, на тарифікаційну сітку(підняття зарплат) - трохи більше 31 мільйона (з 52 передбачуваних), 9 мільйонів з 23,7 потрібних - на ремонт доріг. Також 20 мільйонів гривень, у разі затвердження нових бюджетних змін, підуть на заходи щодо оплати громадянами комунальних коштів у рахунок компенсації вкладів по Ощадбанку.

А от віце-прем’єру Івану Васюнику, який виконав обіцянку, Віктор Матчук висловив вдячність: із держбюджету виділяють 25 мільйонів гривень на добудову онкодиспансеру. Хоча й цих коштів на остаточне завершення медзакладу явно не вистачить.

На сьогодні ж головне питання - чи приймуть нові зміни до бюджету. Минулого вівторка сесійне засідання Верховної Ради України вкотре не відбулося...

10.07.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2008p. 
На головну сторінку