Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №352 від 10.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вступна кампанія

Чи закінчаться черги під ВИШами?

Громадська мережа “ОПОРА” проводитиме моніторинг вступної кампанії в Рівному. Про це заявив на прес-конференції член координаційної ради ГМ “ОПОРА” Сергій Терентьєв. Волонтери організації спостерігатимуть за роботою приймальних комісій Рівненського державного гуманітарного університету та Національного університету водного господарства та природокористування.

За словами Сергія Терентьєва, в такий спосіб коаліція з 12 громадських організацій, які проводитимуть моніторинг по всій Україні, хоче визначити, чи вдалою і доцільною є освітня реформа.

А от ректор РДГУ Руслан Постоловський вже нарікає на дану реформу. По-перше, черги. За його словами, абітурієнти тепер, за відсутності екзаменів, подають заяви на вступ на 7-8 спеціальностей, що займає багато часу. Через це щодня під дверима приймальної комісії РДГУ стоїть понад сто чоловік, дехто простоює там по декілька днів. По-друге, чисельність кандидатів на одне місце.

- Трапляється, що на одне місце - 10 чоловік з однаковими кількостями балів за тестові сертифікати. І що в цій ситуації накажете мені робити? - жалівся Руслан Постоловський. - Звісно, тоді в силу вступає закон, де 12 пунктами визначено черговість прийняття абітурієнта: сироти, інваліди тощо. Але ж часто ніхто з тих десяти ні під яку категорію не підпадає!

Позитивів в освітній реформі ректор РДГУ поки що не бачить. Він навіть заявив, що в Росії, де ця система діє давно, ініціативна група подала позов до Конституційного Суду про відміну тестування. Причиною цього став трагічний випадок в одному з російських міст, де відмінниця - одинадцятикласниця... повісилася через те, що отримала на тестуванні четвірку.

10.07.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2008p. 
На головну сторінку