Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №352 від 10.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпечний відпочинок

На Рівненщині втопилося 125 осіб

Протягом минулих вихідних у водоймах Рівненської області загинуло ще двоє осіб.

У річці Стир поблизу Кузнецовська під час спроби витягти на берег човен, втопився 34-річний Геннадій. А в озері поблизу с.Хотинь Рівненського району під час купання втопився 25-річний Микола Н., мешканець села Богуші Березнівського району.

Загалом, за словами працівників прес-служби управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненської ОДА, з початку 2008 року на водоймах Рівненщини загинуло 125 осіб. З них - дві дитини. З початку ж купального сезону загинуло 22 людини, з них четверо - діти.

Причиною загибелі більшості громадян стає власна необережність та недотримання правил поведінки поблизу та на водоймах. Звісно, відпочинок біля води дуже приємний, однак він вимагає обережності та відповідальності від тих, хто відпочиває. Як свідчить практика, люди дуже часто покладаються на випадок. А дотримуватися правил безпеки на воді зовсім не складно. Отож, нагадаємо основні правила поведінки на воді.

• Купатися слід починати в спеціально відведених для цього місцях у сонячну, безвітряну погоду.

• Не забувайте про самоконтроль. При перших ознаках переохолодження негайно виходьте з води, перевдягніться в сухий одяг, зробіть фізичні вправи, поприсідайте або пробіжіться, деякий час не поновлюйте купання.

• Особливо обережними повинні бути особи, які страждають на серцево-судинні захворювання. Час їхнього перебування у воді повинен обмежуватися 2-3 хвилинами.

• Не купайтеся і не допускайте до води людей у нетверезому стані. Відомо, що у випадку алкогольного сп’яніння людина втрачає контроль за своїми вчинками і робиться безпорадною у критичній ситуації.

10.07.2008



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2008p. 
На головну сторінку