Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №352 від 10.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Регбі

Завдання на наступний сезон - закріпитися в еліті

Завдання на наступний сезон - закріпитися в еліті

Регбійний клуб “Рівне” завоював путівку до вищої ліги

Рівненська команда за підсумками сезону посіла перше місце у першій лізі чемпіонату і наступний рік проведе серед елітних регбійних клубів України.

Про перипетії чемпіонату розповідає головний тренер РК “Рівне” Ігор РОДЗЯК:

- Ігоре Борисовичу, розкажіть, як проходив чемпіонат?

- Взагалі-то раніше у класі регбі-7 поділу на ліги не існувало. Проте на старті минулого сезону заявки на участь у чемпіонаті подали дуже багато колективів. Отож, було вирішено сформувати три дивізіони: вищий, перший та другий. Команда РК “Рівне” змагалася у першій лізі. До слова, перша ліга складалася ще й з двох зон. По дві команди від кожної зони у фіналі визначали ще дует щасливчиків, які наступного року мали б поповнити вищу лігу. Наша команда впевнено пройшла усю турнірну дистанцію, потрапила до фінальної частини турніру і, у підсумку, завоювала перше місце. Таким чином, наступного сезону РК “Рівне” гратиме вже у вищій лізі.

- З ким із суперників грати було найважче?

- Я вважаю, що слабких суперників не буває. Проте у боротьбі за перемогу у першій лізі найбільший опір нам чинили команди “Арго-НАУ” (Київ) та “ДЮСШ-Хмельницький”.

- Відомо, що команда мала проблеми із полем для домашніх матчів. Це питання вирішено?

- На жаль, проблема продовжує існувати. Домашні поєдинки минулого сезону ми проводили в Олексині, поблизу Рівного. Найімовірніше, наступний сезон проводитимемо там же.

- Як щодо прогнозів на наступний сезон?

- З упевненістю на дев’яносто відсотків можу сказати, що, незважаючи на все (і фінансові проблеми у тому числі), наша команда таки гратиме у вищій лізі. Хотілося б провести відповідну підготовку гравців, перед сезонним збором. Адже вища ліга - трохи інший рівень, інша система матчів.

Головне завдання на майбутній сезон - закріпитися в еліті. РК “Рівне” - молода команда (маємо лише двох досвідчених гравців), але гадаю, їм під силу поборотися за місця із четвертого по шосте з-поміж восьми колективів дивізіону.

- Очевидно, що регбі-7 в області продовжує прогресувати, а якою є ситуація із регбі-15?

- Регбі-15 потребує більше гравців, кращої підготовки. У зв’язку із фінансовими проблемами у регбі-15 РК “Рівне” зараз взагалі не грає. Команда навіть втратила кількох провідних гравців. Проте робота для покращення ситуації ведеться. Можливо, через сезон ми знову заявимося для участі у чемпіонаті України у цьому класі.

10.07.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2008p. 
На головну сторінку