Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №352 від 10.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Любимо себе

Турбота про зовнішність у літній період

Турбота про зовнішність у літній період

Літо - чудова пора для того, щоб подбати про свою зовнішність. Природа і наші корисні поради допоможуть вам виглядати на всі “сто”.

Літній раціон

Саме влітку варто замінити жирну і гостру їжу на більш легку. Сирі овочі і фрукти - альтернатива іншій “смакоті”.

Корисно вживати молочні продукти - завдяки їм організм одержує достатньо кальцію. А от м’ясні страви краще замінити бобовими або морепродуктами.

Копченостей і солених страв краще уникати. У спеку варто пити, як мінімум, два літри рідини - найкраще соку, компоту зі свіжих фруктів, гарячого трав’яного чаю або звичайної джерельної води. Від газованої краще відмовитися. У літній період також можна вводити розвантажувальні дні - раз на тиждень сидіти на яблучній, кавуновій або ананасовій дієті.

Активний відпочинок

Ліс - не тільки джерело гарного настрою, але ще й небезпеки. Тому озбройтеся необхідним захистом: сонцезахисним кремом; бальзамом від комарів; одяг з довгими рукавами врятує вас від ворога туристів - кліщів.

Якщо ви знайшли на тілі кліща, нанесіть на це місце підігріту олію, а потім витягніть пінцетом. Продезинфікуйте місце укусу.

Усім відомо, що плавання сприяє красивій фігурі і зміцнює серцево-судинну систему. Пам’ятайте, що лікарі не рекомендують плавати після тривалого перебування на сонці, оскільки це може спровокувати навіть інфаркт міокарда. Треба попередньо остудитися в тіні. Заходьте у воду поступово, щоб організм встиг адаптуватися. Після купання прийміть душ, оскільки морська вода може спровокувати появу пігментних плям. Витріться насухо, тоді нанесіть на шкіру живильний крем або косметичне молочко.

У літній період відмовтеся від макіяжу і дайте шкірі відпочити. Виходячи на вулицю, не забувайте наносити сонцезахисний крем. Якщо у вас смаглява шкіра, вам підійде крем з SPF 5-15, світла - SPF від 25, чутлива - не менше 30 одиниць.

Найбільш несприятливий період для прийому сонячних ванн - з 11 до 16 години. Засмагати потрібно поступово, оскільки інтенсивна засмага шкідлива і провокує швидке старіння, іноді навіть онкологічні захворювання. Шкіру навколо очей варто захищати від сонячних променів темними окулярами.

Улітку шкіра швидко забруднюється, тому варто подбати про її очищення. Умившись теплою водою (мило використовувати не рекомендуємо), очистіть шкіру тоніком, а потім нанесіть зволожуючий крем легкої текстури, оскільки жирні креми не дозволяють кліткам шкіри “дихати”.

У літній період попестіть свою шкіру вітамінними масками.

І пам’ятайте: природа подарувала нам багато джерел молодості і здоров’я, головне - не лінуватися і ставитися до себе з повагою, - адже недаремно говорила мадемуазель Коко: “У 40 років жінка має те обличчя, на яке заслуговує”.

Візьміть на замітку

Тривалість перших сонячних ванн не повинна перевищувати 15-20 хвилин. Поступово збільшуючи сеанси, можна довести їх до 30-40 хвилин - більша тривалість є шкідливою для здоров’я.

Якщо ви все-таки перегрілися, може виникнути сонячний удар, що супроводжується головним болем, шумом у вухах, нудотою, посиленим серцебиттям, аж до втрати свідомості. У такому разі потрібно перенести потерпілого в тінь, звільнити від одягу, що стискує, на голову покласти рушник, змочений холодною водою, дати випити прохолодної води. Якщо стан не покращиться, то викликати “швидку”.

10.07.2008



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2008p. 
На головну сторінку