Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №353 від 17.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Чай із листочка домашньої фіалки

Чай із листочка домашньої фіалки

Квітуча фіалка не лише тішить господиню і вказує на те, що в хаті мир, злагода й порозуміння. Ця рослина має і лікувальні властивості. Колись у відварі фіалки купали маленьких дітей, які хворіли на золотуху та рахіт, а ще давали його дітям, які заїкалися. Також у фіалковому відварі купають дітей з різними висипами на шкірі, які хворіють на екзему та мають алергії.

Квітуча фіалка може вилікувати від ангіни, позбавити головного болю, нормалізувати артеріальний тиск. Щоб приготувати ліки, потрібен лише один листочок цієї рослини. Його дрібнять, заливають склянкою окропу, настоюють і додають до чаю або випивають упродовж дня. За один раз можна випити лише один невеликий ковток, а через деякий час ще один. Тоді і живіт не болітиме, і горло, та й кашель мине. Фіалка добре лікує бронхіт, легеневі хвороби та шлунок. Головне, вживати її у невеликих дозах. Забагато фіалки, навпаки, подразнює кишечник.

Ще чай із фіалки вгамовує шум у вухах, головний біль і біль у серці. Стомленій, знервованій людині корисно пити такий чай. Курс лікування фіалковим чаєм триває два-три тижні. Потім роблять перерву, а через тиждень лікування можна повторити.

17.07.2008Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 17.07.2008p. 
На головну сторінку