Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №217 від 08.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політичне коло

Заява

Голови Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Віктора Медведчука

29 листопада Центральна виборча комісія ухвалила рішення щодо реєстрації ініціативних груп для збору підписів на підтримку проведення Всеукраїнського референдуму з питань членства України в НАТО й розвитку відносин у рамках ЄЕП. Як і чотирнадцять років тому, Україна отримала шанс визначити свою долю відповідно до вищого принципу демократії - вільним волевиявленням народу, гарантованим Конституцією країни.

Ініціюючи проведення референдуму, СДПУ(О) вважала й вважає, що це дасть можливість формувати зовнішню політику країни з урахуванням думки і в інтересах більшості громадян України. Антинародна зовнішня політика, яку проводить нинішня влада, вже має незворотні наслідки, у тому числі й для економіки країни. Згортаючи співробітництво з Росією й іншими державами в рамках ЄЕП, діючи всупереч інтересам українського народу й зовсім не замислюючись про наслідки, «помаранчева команда» вже принесла країні багатомільярдні збитки.

Я заявляю, що нинішня влада переслідує свої вузькі політичні інтереси й цілі, намагається всіма силами втягнути Україну до НАТО, розуміючи, що це не відповідає погляду більшості українців.

У великих геополітичних іграх і в інтересах заокеанських «партнерів» нинішньої влади Україні вже відведено роль «санітарної зони» НАТО. І це не має нічого спільного з тим, що називається євроінтеграцією, курс на яку влада невпинно декларує.

Разом з тим, за останні кілька днів президентська команда вживає незаконні способи й методи для того, щоб зірвати проведення Всеукраїнського референдуму. На Центральну виборчу комісію, використовуючи «телефонне право», адміністративний і моральний вплив, чиниться тиск, мета якого - зрив процесу реєстрації ініціативних груп і недопущення проведення Всеукраїнського референдуму.

Я рішуче заявляю, що ми не дозволимо позбавити український народ права на вільне волевиявлення, права самому визначати свою долю, а не жити за вказівкою заокеанських доброзичливців.

Всеукраїнський референдум з питань членства України в НАТО й співробітництва з Росією, Білоруссю й Казахстаном у рамках ЄЕП буде обов'язково проведений!

08.12.2005Прес-служба СДПУ(О)



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2005p. 
На головну сторінку