Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №353 від 17.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Розпочинаємо у Чернівцях

Розпочинаємо у Чернівцях

Ухвалено календар чемпіонату України для команд другої ліги. Перший тур у новому сезоні “Верес” проведе у Чернівцях, де поміряється силою з “Буковиною”.

Цікаво, що саме у Чернівцях рівненський клуб завершував минулий чемпіонат. Тоді гра відбулася унічию - 1:1.

Вперше за кілька останніх сезонів “Верес” справді ґрунтовно готувався до нового сезону. На Закарпатті, де команда проводила передсезонний збір, підопічні Миколи Філіна мінімально програли дублюючому складу столичного “Арсеналу” - 1:2. Щоправда, не обійшлося без розгрому. Суперник рівнян у другій лізі, тернопільська “Нива” перемогла “Верес” - 5:1.

Серед вболівальників ширилися чутки про можливу зміну назви, проте наразі точно відомо, що клуб не змінюватиме імені перед стартом у новому чемпіонаті.

З команди нікого не відраховуватимуть, хоча й не триматимуть тих, хто вирішив піти. На збори ж “Вереса” було запрошено і кількох новачків із аматорської ліги.

Віталій Шевчук та Анатолій Коломієць вже керують командою “Штурм-МЕГУ”, що виступає у першій лізі чемпіонату області. Туди ж вирушив шукати кращої долі й Сергій Цвик. Віктор Онищук та Володимир Никончук вже приміряли футболки оржівського “ОДЕКа”.

Тим часом нещодавно відбулося чергове засідання Комітету Федерації футболу України з атестування футбольних клубів, на якому розглядалися заявки команд на участь у першостях країни у першій та другій лігах. За підсумками засідання низці клубів було відмовлено у видачі відповідних ліцензій. Натомість полку професіональних клубів країни прибуло за рахунок двох новачків: “Бастіона” (Іллічівськ) та “Дніпра-75” (Дніпропетровськ). Більш, ніж із десяти претендентів, лише ці два флагмани аматорського футболу зуміли отримати професіональний статус.

Прикро, але як і минулого року, цього літа з футбольної карти України знову зникло кілька професійних клубів. Харківський “Газовик” та “Нафтовик” із Долини зі змагань у другій лізі національної першості знялися вже давно. Тепер же до цієї когорти додалися ще й “Енергія” (Южноукраїнськ) та СК “Миколаїв”.

Якщо перші три колективи були аутсайдерами у другій лізі, то “Миколаїв” небезуспішно виступав у першій лізі і тепер його місце у другому за рангом дивізіоні посяде невдаха минулого сезону - івано-франківське “Прикарпаття”.

На щастя, жодних претензій до ФК “Верес” на засіданні висунуто не було.

Стали відомі і пари суперників першого раунду розіграшу Кубку України з футболу. Дебютну гру турніру “Верес” провів вдома проти команди ФК “Коростень”. Матч завершився вчора ввечері (вже після здачі номера у друк), отож про його результат читайте вже у наступному номері “РР”.

Ось як виглядає склад учасників групи “А” другої ліги чемпіонату України з футболу сезону 2008/2009:

“Арсенал” (Біла Церква)

“Бастіон” (Іллічівськ)

“Буковина” (Чернівці)

“Верес” (Рівне)

“Десна-2” (Чернігів)

“Динамо-3” (Київ)

“Дніпро” (Черкаси)

“Єдність” (Плиски)

“Карпати-2” (Львів)

“Княжа-2” (Щасливе)

“ФК Коростень”

“Нафком” (Бровари)

“Нива” (Вінниця)

“Нива” (Тернопіль)

“Оболонь-2” (Київ)

“Поділля” (Хмельницький)

“Рось” (Біла Церква)

“ЦСКА” (Київ)

17.07.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 17.07.2008p. 
На головну сторінку