Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №353 від 17.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Благочинність

Тамара МАЗЯР зустрічається з жителями віддалених сіл

“Медодар” створює затишок в оселях нужденних

До 10-річчя від дня заснування присвячується

Як легко стає на душі, коли ти усвідомлюєш, що лишаєшся не сам на сам зі своїми проблемами. Коли знаєш, що поряд люди, які не забудуть привітати тебе зі святом, допоможуть словом і ділом. І такі люди, повірте, є. Найкращим прикладом безкорисливості є робота міської громадської організації “Медодар”. До Дня Конституції “медодарівці” відвідали більше 30 населених пунктів Рівненщини, вітали зі святом, дарували подарунки. А незабаром вони планують відвідати Дубровицький, Костопільський та Березнівський райони.

Свою діяльність “Медодар” розпочала у 1998 році. За ці роки вона лише укріпила свої позиції й збільшила кількість напрямів роботи. Сьогодні організація скеровує зусилля на вирішення соціальних проблем мешканців регіону, приділяє велику увагу малозабезпеченим верствам населення, громадянам похилого віку та інвалідам, проблемам молоді, відродженню традицій духовності, розвитку культури, освіти, фізичної культури і спорту, охорони здоров’я та збереженню культурної спадщини задля утвердження в суспільстві принципів народовладдя, демократизації усіх сфер життя, солідарності громадян та соціальної справедливості.

Президент громадської організації “Медодар” Тамара МАЗЯР не заперечує важливість своєї роботи, оскільки вважає, що кожна людина в нашій країні потребує уваги, а особливо та, котра є малозахищеною. Незважаючи на те, що “Медодар” є недержавною неприбутковою громадською організацією, перелік спонсорів, які беруть участь в її житті, великий. Ось уже третій рік поспіль незмінним рушієм фінансових ідей організації є компанія “Джей Ті Інтернешнл компані Україна”.

Діяльність громадської організації здійснюється за Комплексною програмою і включає в себе дев’ять благодійних проектів, спрямованих на вирішення гострих соціальних проблем.

“Милосердя” - програма поліпшення матеріального становища набувачів благодійної допомоги, сприяння соціальній реабілітації малозабезпечених, безробітних, інших осіб, які потребують піклування.

“Діти Чорнобиля” - програма має на меті надання допомоги дітям, які проживають в зоні екологічного лиха внаслідок аварії на ЧАЕС одягом, взуттям, екологічно чистими продуктами харчування, вітамінами, засобами особистої гігієни, а також організація неповнолітнім дітям літнього відпочинку та оздоровлення.

“Всі разом ми - одна родина” - програма передбачає надання допомоги громадянам, які постраждали внаслідок стихійного лиха, екологічних, техногенних та інших катастроф, в результаті соціальних конфліктів, нещасних випадків, а також біженцям.

“Одинока старість” - метою програми є допомога у розв’язанні проблем соціального захисту пенсіонерів, самотніх непрацездатних громадян та надання їм соціально-побутової, медичної та матеріальної допомоги. Програма також передбачає підтримку і допомогу будинкам для людей похилого віку.

“Турбота” - надання допомоги особам, які через свої фізичні або інші вади обмежені в реалізації своїх прав і законних інтересів.

“Духовна спадщина” - програма сприяння розвитку культури, в тому числі реалізації програм національно-культурного розвитку, доступу всіх верств населення, особливо малозабезпечених, до культурних цінностей та художньої творчості.

“Екологія” - програма підтримки екологічних ініціатив у нашому регіоні.

“Таланти твої, Україно!” - надання допомоги талановитій творчій молоді.

“Знайди своє місце в житті” - програма соціальної адаптації соціально вразливих верств населення.

17.07.2008Любов РОМАНЮК

Міська громадська організація “Медодар” пров. Чернишевського, 20, 33013, м. Рівне, Україна тел./факс 8 (0362) 26-14-33



Рівне-Ракурс №10 від 17.07.2008p. 
На головну сторінку