Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №354 від 24.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вихід є!

Підприємці облаштують парк ім. Т. Г. Шевченка...

Підприємці облаштують парк ім. Т. Г. Шевченка...

Рівняни мають знати своїх героїв в обличчя

У залі засідань міськвиконкому відбулася нарада, на якій були прийняті конкретні рішення щодо участі підприємців і влади в облаштуванні одного з найулюбленіших місць відпочинку рівнян - парку культури та відпочинку імені Т. Г. Шевченка. Та чи знайдуться підприємці та бізнесмени, котрі захочуть поділитися своїми прибутками для благоустрою міста?

- Рівне є приємним винятком, - зазначає депутат Рівненської міської ради, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю Сергій ПАЛАДІЙЧУК. - І, звичайно, є люди, яким не байдужа доля нашого парку. Тим паче, це те місце, де кожен з нас проводить свій вільний час, гуляє з дітьми. Тому варто зробити його більш ошатним, а саме - встановити близько десяти лавочок навколо каскаду водоспадів, кілька альтанок для відпочинку та оновити дитячий майданчик. На кожній лавочці й альтанці буде прикріплена металева табличка з ініціалами підприємця або кількох підприємців, які долучилися до благочинної справи.

За словами виробників, що були присутні на засіданні, одна лавка, в середньому, коштує від 780 до 1400 гривень. Зупинилися на сумі 1398 гривень, лавка - “антивандальна” та красива. Бізнесменів, охочих поділитися своїми чесно заробленими грошима, виявилося достатньо. Це - ПП “Ритм”, фірми “Мека”, “Світ кераміки”, “Комфортпласт” та інші. Деякі підприємці погоджувалися виділити кошти не лише на одну, а й на дві лавки. Щодо альтанок, то вони значно дорожчі: маленька коштує 4-5 тисяч гривень, велика - 8-9 тисяч. Підприємці виявили бажання побачити, насамперед, дизайн альтанок. А представники фірми “Бімол” зауважили, що, якщо їм сподобається альтанка, то вони погодяться самостійно виділити кошти на одну для дитячого майданчика.

Порушили й не менш актуальне питання ящиків для сміття, яких в парку недостатньо. Вартість одного ящика - від 280 гривень. Підприємці погодилися виділити на це кошти, але з умовою, що на новеньких ящиках для сміття не буде таблички з прізвищами спонсорів.

Нині розробляють проект по освітленню парку вартістю два мільйони гривень. Спочатку планується освітити центральну алею, а згодом - й інші вулички в парку.

24.07.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2008p. 
На головну сторінку