Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №354 від 24.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

З бабусиного досвіду

• Якщо петрушку мити не холодною, а теплою водою, вона буде ароматнішою.

• Квасоля стане смачнішою, якщо одразу після того, як закипить вода, знову залити її холодною водою і додати столову ложку олії.

• Посуд, в якому було тісто, сирі яйця або риба (сира або солона), спочатку миють холодною водою, а потім - гарячою.

• Потримайте почищену картоплю під краном з холодною водою - вона звариться швидше і стане м’якшою.

• Перша страва до того, як її подадуть на стіл, має постояти хвилин

10-15, щоб “дозріти”. За цей час спеції та сіль проникнуть в усі компоненти.

• Томатну пасту чи свіжі помідори додають до овочів наприкінці смаження, інакше всі овочі стануть твердими.

• Картоплю кидають в суп перед солоними огірками, щавлем та іншими продуктами, які містять велику кількість кислоти. Інакше вона залишиться твердою.

• Рисовий суп не буде каламутним, якщо рис спочатку проварити окремо 2-3 хвилини, промити і вже потім додати до страви.

• Солона вода закипає довше, ніж прісна.

• Щоб картопля швидше зварилася, треба додати в неї трішки вершкового масла.

24.07.2008



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2008p. 
На головну сторінку