Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №354 від 24.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Це варто знати

Корисні продукти, які ми НЕ їмо

Корисні продукти, які ми НЕ їмо

Є продукти, які ми дуже рідко або й взагалі ніколи не купуємо. Згадаймо хоча б овочі й фрукти, які наші мами змушували нас їсти, а ми вперто відмовлялися. А даремно! Вони допомагають зміцнити здоров’я без рецепта лікаря. Користь таких продуктів перевірена багаторічним застосуванням, а деяких - навіть століттями.

Ківі - найперший у списку. Цей екзотичний плід в останні роки став звичним на наших прилавках. Один ківі в день покриває добову норму вітаміну С, що, як відомо, зміцнює імунну систему, кровоносні судини, підвищує опірність організму всіляким інфекціям, допомагає боротися зі стресом. Крім того, ківі містить багато магнію, мінеральних солей калію і клітковину, що сприяє виведенню з організму холестерину і нормалізує травлення.

Другий корисний продукт - журавлина. Ця ягода незамінна при застудах - вона має жарознижуючу дію, убиває віруси при гострих респіраторних інфекціях. Вживання цих цілющих ягід знижує тиск у гіпертоніків, зміцнює ясна, підсилює секреторну діяльність підшлункової залози.

Ізюм - смачний і поживний продукт, має багато корисних властивостей. Ізюм зміцнююче діє на нервову систему, сприяє придушенню гніву, зміцнює серце. Ізюм містить речовини, які зупиняють ріст бактерій, що викликають карієс і захворювання ясен.

Завершує наш список “добрих продуктів” брокколі. Це прекрасний постачальник вітамінів C, РР, K і бета-каротину. Аскорбінової кислоти (вітамін C) у брокколі майже у 2,5 рази більше, ніж у таких визнаних постачальниках цього вітаміну, як цитрусові. Крім того, брокколі - цінне джерело мінеральних речовин: за вмістом калію, кальцію, фосфору, натрію, заліза вона конкурує зі своєю найближчою родичкою - цвітною капустою, перевершуючи її удвічі за складом не лише мінеральних солей, але й білка. Ще за брокколі закріпилася слава відомого борця з раковими захворюваннями - через селен, на який цей продукт особливо багатий. І, нарешті, тим, хто піклується про свою фігуру, буде цікаво дізнатися, що калорійність брокколі складає усього якихось 30 ккал на 100 г!

24.07.2008



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2008p. 
На головну сторінку