Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №355 від 30.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Милосердя

Майбутнє творимо сьогодні

“Допомогти дитині - найперший обов’язок кожного” - саме під таким гаслом пройшла наймасштабніша рівненська бізнесова соціальна програма “Засвіти надію в дитячому серці”. Вона була організована благодійним фондом “Благовіст” та Рівненським центром “Соціальне партнерство” на кошти ТзОВ “РЗВА-ЕЛЕКТРИК”, яке входить до концерну “Високовольтний Союз”. Результати цього проекту були представлені в ході презентації, що відбулася 28 липня в приміщенні виставкової зали ТзОВ “РЗВА-ЕЛЕКТРИК”.

За період з січня по липень цього року було впроваджено 11 проектів, загальний бюджет яких склав близько чверті мільйона гривень, з них 100 тисяч гривень надали самі організатори. За словами керівника Рівненського центру “Соціальне партнерство”, Сергія Пінчука, акція спрямована, в першу чергу, для допомоги дітям, що потребують особливого піклування: сиротам, дітям з неповних сімей, інвалідам тощо.

Серед залучених на конкурсній основі організацій - обласний фонд “Небесна колискова”, Рівненська Ліга соціальних працівників України, громадські організації “Кристал”, “Лялькар” та “Новий рівень”, підліткові клуби “Лідер” та “Юність”, ДНЗ № 27, профспілка студентів РДГУ та інші. Організатори допомогли дитячим закладам закупити необхідне медичне обладнання, придбали матеріали для дитячої творчості, провели ремонт “Інватаксі”. За період функціонування програми сотні дітей, що потребують додаткової опіки та піклування, були залучені до активної співпраці та отримали необхідну психологічну та матеріальну допомогу. Так, діти-вихованці соціальних закладів взяли участь у зйомках телевізійної програми “Небесна колискова”, ставили театральні вистави, брали участь у поетичних та художніх конкурсах, ходили в походи та на мистецькі заходи. Завдяки акції діти соціально-вразливих категорій не лише отримали подарунки, а й змогли розкритися творчо, реалізувати свої таланти, знайти нових друзів. Проведений захід - це справді реальна допомога, яка вже дає свої результати. Так, завдяки іпотерапії (лікуванню, що засноване на їзді верхи) діти з порушеним опорно-руховим апаратом починають робити успіхи на шляху до видужання. У ході проведених конкурсів було виявлено чимало творчих особистостей. Діти працюють і граються разом, а це вже величезний вклад в їхній психологічний та духовний розвиток.

Наприкінці презентації Сергій Пінчук закликав усіх долучитися до благодійництва, як до справи, що визначає майбутнє нашої країни, а, відтак, і кожного з нас.

30.07.2008Катерина БОНДАРЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2008p. 
На головну сторінку