Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №355 від 30.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пленер

Вся Рівненщина - на полотнах художників

Вся Рівненщина - на полотнах художників

Минулого вівторка у приміщенні Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття історично-природничого пленеру, що пройде на теренах нашої області.

За словами директора музею, Олександра Булиги, цей пленер, який вже проходить втретє, спрямований на відкриття нових перлин нашого краю і їх відображення на полотнах митців. У заході братимуть участь художники з України, Білорусії, Польщі, які протягом тижня будуть зображувати мальовничі місця Рівного, після чого попрямують до Острога. Там, як розповіла Тетяна Лукашевич (на фото), відповідальний секретар Рівненського обласного відділення Національної спілки художників України та організатор пленеру, митці передаватимуть на полотнах не лише картини природи, а й будуть відтворювати історичні моменти минулого. У цьому їм допоможуть відвідини монастирів, замків, збудованих князями Острозькими. По завершенні заходу відбудеться підсумкова виставка в духовному центрі Острозької академії, де відвідувачі зможуть оцінити роботи митців, помилуватися чарівними куточками рідного краю.

За словами голови Рівненського обласного відділення Національної спілки художників України Феофана Бобрика, проведення цього - вже третього - художньо-історичного пленеру відбувається за сприяння обласного управління культури і туризму.

Мета проекту - зобразити старовинні мальовничі місця, що ще збереглися в Рівному та показати їх історичність у контексті сучасності. Острозька подорож - це, в першу чергу, захід на створення картин історичної тематики.

Самі ж художники сподіваються на хорошу погоду та плідне натхнення, адже пленер є складовою іншого, масштабнішого проекту - відкриття Першого мистецького салону Рівного, в якому братимуть участь митці з Іспанії, Норвегії, Польщі, Росії, Барселони. До співпраці запрошуються й рівненські художники. Салон діятиме з 10 серпня до 20 вересня і буде присвячений 725-й річниці нашого міста.

Окрім того, Феофан Бобрик висловив подяку всім учасникам за їхній вклад в розвиток історії та мистецтва нашого краю. “В добру путь!”, - саме таким стало загальне побажання організаторів, які сподіваються, що такий проект стане традиційним і шанованим на Рівненщині.

30.07.2008Катерина БОНДАРЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2008p. 
На головну сторінку