Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №355 від 30.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нещастя

SOS проти ос

22 липня під час виконання будівельних робіт на вул.Відінській, 8 у Рівному від укусів ос помер муляр КП РМР “Теплотранссервіс”. Про це повідомили з прес-служби територіального управління Держгірпромнагляду.

За словами заступника головного лікаря станції швидкої медичної допомоги Валерія Ковальчука, на виклик “швидка” приїхала вчасно, за сім хвилин, але лікарі нічим допомогти не змогли. “Бо, хоча ми й маємо усі необхідні ліки, щоб врятувати людину, від часу отримання укусів минуло 40 хвилин. Алергічна реакція перейшла в анафілактичний шок, від чого чоловік і помер”, - розповідає пан Валерій. Ніхто не бачив, як саме це сталося. Подібні випадки періодично бувають, наприклад, минулого року така ж історія трапилася в Острозі.

Лікар-імунолог Центральної міської лікарні Наталія Козлюк таким чином прокоментувала ситуацію: “Це все дуже індивідуально і залежить від реактивності організму конкретної людини. Але, якщо у людини є якась хронічна хвороба, наприклад, алергія, поліноз, бронхіальна астма і вона отримує додаткову дозу алергену, то це може спричинити смерть. Тобто, до групи ризику відносяться алергики, люди, які приймають багато ліків, ті, у кого хвора печінка.

У цьому конкретному випадку чоловік помер від укусу не однієї, а кількох ос. Від тієї кількості отрути, яку він отримав, виникла алергічна реакція негайного типу, під час якої зазвичай виділяється велика кількість медіаторів запалення, що спричиняють набряк слизових, розширення судин, зниження тиску і, відповідно, настає анафілактичний шок, який і призвів до смерті потерпілого”.

30.07.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2008p. 
На головну сторінку