Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №355 від 30.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Сезон надій і перспектив

Сезон надій і перспектив

“Верес” (Рівне) - “Оболонь-2” (Київ) - 2:0 (1:0)

Першу перемогу в новому чемпіонаті здобув “Верес”. Після важкої гостьової нічиєї, здобутої у грі з Буковиною, рівняни вдома красиво переграли “Оболонь-2” - 2:0.

Судді: І. Синишин, В. Заровецький, Я. Куш.

Рівне: Козіброда (Печинський, 90) - Кінах, Гаврилюк (Жук, 67), Гергелюк, Дмитрук, Мельничук (Морозенко, 85), Ткачук (Новак, 74), Тивончук (Майдан, 69), Котюк, Козлюк (Любар, 79), Українець (Ковальчук, 89).

Тренер: Микола Філін.

Київ: Дзуцев - Ятленко, Вечтомов, Комар (Артамонов, 55), Пластун, Лук’янець, Писар, Степанков (С. Зуєвич, 46), Бондаренко (Ткач, 82), П. Зуєвич, Бридня (Галенко, 65).

Тренер: Віктор Концурак.

Голи: Козлюк (35), Любар (84).

Від ненависті до любові - один крок. Варто було футболістам “Вереса” видати “на гора” чудову гру проти “Оболоні”, як усі вболівальники з радістю забули про жахливу поразку у кубковій грі з “Коростенем”. І, справді, після звітного поєдинку склалося враження, що клуб перегорнув нову сторінку своєї історії.

До матчу проти “Оболоні” футболісти “Вереса” готувалися, як годиться, на заміській базі в Решуцьку. Там же була представлена і нова форма команди.

На прес-конференції, присвяченій старту нового чемпіонату, президент ФК “Верес” Святослав ВЛАСЮК охрестив сезон 2008/2009, як сезон надій і перспектив. Керівництво команди спробує поступово відродити славу рівненського футболу.

“Настав час, коли ми з Ігорем Климишиним зрозуміли, що поодинці проблеми двох клубів вирішити неможливо, - розповідає пан Власюк, - тому і об’єднали наші зусилля. Як відомо, зараз мінімально припустимий бюджет для клубу другої ліги повинен складати півтора мільйона гривень. А це немалі кошти. Тож необхідно було шукати нові шляхи розвитку клубу”.

“Наразі ФК “Верес” має чітку стратегію розвитку, - продовжує віце-президент клубу, Ігор КЛИМИШИН. У своєму розпорядженні команда має солідну матеріально-технічну базу. Відповідно, за кілька років ми збираємося ставити перед собою високі цілі. Зараз у заявці команди двадцять дев’ять футболістів, середній вік яких - двадцять років. Саме на цих виконавців і робитимемо ставку. Також ми маємо тренера, якому довіряємо. До кінця цього року Микола Філін отримає і ліцензію тренера-професіонала”.

Мета у новому сезоні перед “Вересом” стоятиме непроста, але, безперечно, здійсненна - посісти у турнірній таблиці місце, не нижче десятого”.

Поки що усе справді йде за планом керівництва клубу.

У матчі проти “Оболоні” молода рівненська команда за усіма параметрами переграла суперника.

Ще до перерви господарі могли забивати мінімум тричі. Двічі непогано пробивав Тивончук - вище воріт. Згодом кіпер “пивоварів”, Дзуцев, чудом відбив сильний і точний дальній удар Артема Українця.

Найреальнішу нагоду зіпсував Козлюк. Юрій, у гордій самотності пробігши півполя, зблизився із Дзуцевим, але замість пробити у порожній кут воріт - почав перекидати воротаря і зіпсував гольовий момент.

А в наступній атаці м’яч таки влетів у ворота гостей. Тивончук віддав непогану передачу з правого флангу, Козлюк, прийнявши пас, на замасі обіграв захисника “Оболоні” і красиво пробив у дальній верхній кут воріт - 1:0.

Єдиний момент київського клубу вже у другому таймі зіпсував Писар, коли з льоту пробив прямо у руки Козіброді. Натомість “Верес” продовжував атакувати.

Ще одну гольову нагоду не використав Козлюк, коли пробив вище воріт. А наприкінці гри рівняни таки подвоїли рахунок.

Після вкидання ауту поблизу власних воріт “пивовари” втратили м’яча, сфера відкотилася до Любара і Олександр, не задумуючись, з розвороту пробив по воротах. Сфера по неймовірній траєкторії влетіла у дальній верхній кут воріт “Оболоні” - 2:0!

Наступний матч “Верес” проведе першого серпня у Плисках проти тамтешньої “Єдності”. Наступну домашню зустріч наша команда проведе десятого серпня проти “Арсеналу”.

Микола ФІЛІН, тренер ФК “Верес”:

“Перемога закономірна. Сьогодні хлопці грали із величезною самовіддачею, боролися на кожному клаптику поля. Ми не використали дуже багато своїх можливостей, але, зрештою, забили гол і знайшли свою гру. Команді ще є над чим попрацювати”.

30.07.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2008p. 
На головну сторінку