Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №355 від 30.07.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бейсбол

Наших знають у Європі

Змагання кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи серед чоловіків, у яких взяли участь команди Словаччини, Румунії, Фінляндії, Угорщини та України, пройшли у місті Трнава (Словаччина).

До складу збірної команди України був включений спортсмен рівненського бейсбольного клубу “Західний вогонь”, вихованець ОК ДЮСШ “Колос”, майстер спорту України, Ігор Литвинчук.

На першому етапі (ігри у групі по колу) українська команда перемогла збірну Словаччини - 4:1, Угорщини - 5:0, Фінляндії - 13:3, та зазнала єдиної поразки від збірної Румунії - 0:1, і у підсумку посіла друге місце в групі (перше місце дісталося збірній Румунії).

На другому етапі, згідно з положенням про змагання, команди, які зайняли перше та друге місця, виборювали єдину путівку у фінал чемпіонату Європи, який відбудеться наступного року.

У боротьбі за заповітну перепустку до фіналу вкотре зустрілися збірні України та Румунії. Першу гру виграла команда України з рахунком - 8:1, що вирівняло становище команд. У другій грі, яка вирішувала долю єдиної путівки, перемогу знову святкували наші спортсмени, які перемогли більш, ніж впевнено - 16:4.

Крім збірної України, з інших відбіркових груп у фінал чемпіонату Європи потрапили збірні Чехії, Хорватії, Греції та Бельгії.

За кілька днів після згаданих змагань у сусідній Чехії (місто Глубока над Влтавою) відбулися фінальні змагання чемпіонату Європи з бейсболу серед юнаків 1996-1997 років народження, у якому взяли участь команди з шести країн.

У складі збірної команди України були й представники Рівненщини - спортсмени ДЮСШ “КОЛОС”, учні ЗОШ №8 міста Рівного: Вадим Юхимчук, Артур Курильчук, Павло Садовський та Олександр Дитковський.

На першому етапі (ігри у групі по колу) українська команда зазнала поразок від збірної Чехії - 7:17 та Литви - 9:10, перемогла збірні Росії - 8:5, Австрії - 20:5 та Польщі - 12:6 і в підсумку посіла друге місце у групі (перше місце виборола збірна Чехії).

На другому етапі команди, які зайняли перше та друге місця у своїх підгрупах, у серії до двох перемог виборювали золоті нагороди чемпіонату Європи.

У суперфіналі зустрілися збірні України та Чехії. На жаль, наша збірна поступилася з рахунком - 5:10 та у підсумку посіла лише друге місце.

Третьою була команда Польщі.

30.07.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2008p. 
На головну сторінку