Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №356 від 07.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Культура

“Ми там, де серце відкрите”

“Ми там, де серце відкрите”

“Що це таке?” - запитують перехожі, проходячи повз невеличкий яскравий намет, який затишно розташувався за кінопалацом “Україна” у самісінькому центрі нашого міста.

“Приходьте у четвер, усе самі побачите”, - відповідають допитливим рівнянам Лена Махонінова та Альберто Фолетті – актори найменшого мандрівного цирку в Європі.

Рішення їздити світом зі своїми виставами прийшло до них вже після того, як актори пропрацювали за фахом не один рік – Лена – у Празі, а Альберто – у Швейцарії. Розповідаючи про це, Лена цитує Анну Ахматову: “Все більше я відчуваю потребу, щоб мистецтво та життя були разом”. Тобто, вони у своєму театральному мистецтві хочуть бути ближчими до людей, віддавати частину своєї душі та передавати своє сприйняття світові. Ось так і виник мандрівний театр “CIRCUS GIROLDON”, який подорожує вже вісімнадцять років.

Загалом у репертуарі колективу – п’ять спектаклів. Протягом чотирьох днів і дорослі, і малі матимуть чудову нагоду переглянути виставу “У страху ноги не короткі”. Це багаторівневий спектакль. Його назва говорить сама за себе: ми всі чогось боїмося – смерті, керівництва, бідності тощо. “Це надзвичайно складна тема, - розповідає актриса, - ми ж, сміючись, говоримо про складне”.

В Україні колектив вперше. Свої спектаклі актори демонстрували у Луцьку та Дубні, збираються відвідати Тернопіль та Львів. Чому вирішили приїхати саме сюди? Тому, що на Заході людей неможливо чимось здивувати, вони не шукають нічого глибинного, там панує бізнес. Тому-то у Польщі, Чехії, Словаччині виступати було непросто. А от публіка в Румунії і Росії сприйняла їх мистецтво з неабиякою цікавістю та задоволенням. “Ми там, де серце відкрите”, - каже пані Махонінова.

Тож актори з відкритою душею і щирим серцем запрошують усіх охочих переглянути виставу “У страху ноги не короткі”, яка триватиме з сьомого по десяте серпня на Майдані Незалежності (за кінопалацем “Україна”). Початок о 18 годині вечора.

07.08.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 07.08.2008p. 
На головну сторінку