Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №356 від 07.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km від Ольги ЯРОШ

Довга, але не головна

Зливи та буревії накоїли лиха і в нас. Якщо пощастило і села не підтопило, як-от Володимирець, то по багнюці ходили чи не всі. Наприклад, у селі Коршів Здолбунівського району люди в одному з кутків села стали просто заручниками дощового липня: вони не можуть вибратися далі за свої подвір’я через болото, яким стала їхня вулиця.

Вона і раніше не була асфальтована, але сяка-така бруківка давала змогу вийти в світ. Під час же проведення газу до села бруківку зруйнували й відновлювати ніхто не збирається. У сільській раді, що знаходиться в селі Уїздці, про проблему знають, але через відсутність грошей навіть на щебінь чи відсів, засипати не можуть. А ще кажуть, що вулиця хоч і довга, проте не головна в Коршеві...

П’ятий Нобель

Cтихія не стала на перешкоді фестивалю гумору та сатири в селі Нобель Зарічненського району. На березі озера Нобель днями пройшла ювілейна пята гуморина. На неї з’їхалися численні імениті гумористи та глядачі з сусідніх областей, Києва, Білорусі та Польщі. Так само багато було фольклорних гуртів із автентичними та веселими виступами. Чи то через відсутність коштів, чи то через негоду, але фестиваль вмістився в один день. Проте лауреатів Нобельської премії успішно визначили, і не в одній, а в кількох номінаціях.

Не школяр? Плати гривню п’ятдесят

З першого серпня подорожчало їздити і дубенськими міськими маршрутками. Незалежно від довжини маршруту, у Дубному тепер теж платять за проїзд півтори гривні. Міська влада подорожчання мотивує тим, що у місті багато пільгових категрій населення і бюджет не витримує такого навантаження. Правда, зглянулися на школярів: діти з першого вересня їздитимуть містом за п’ятдесят копійок. Але до нового року! Трохи менше платитимуть за проїзд студенти – гривню. Чи теж до нового року, чи до нового навчального року – допоки невідомо.

07.08.2008



Рівне-Ракурс №10 від 07.08.2008p. 
На головну сторінку