Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №217 від 08.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестиваль

Протестна музика «Прориву»

Від важких акордів Новий Двір аж здригався

Ще якесь десятиліття тому подібну музику слухали десь по підвалах, а стиль «хард кор» взагалі асоціювався з наркоманією. Проте часи змінюються, а разом з ними - і світогляд молоді, яка все більше прагне незалежності своїх уподобань. Але це вона виявляє не в насиллі та наркотиках, а в досить гуманний спосіб - проведенні фестивалів, під час яких кожен може не лише послухати «важку» творчість місцевих та запрошених гуртів, а й знайти своїх однодумців.

Спеціально для любителів «металу» в кінопалаці «Вересневий», що в Новому Дворі обласного центру, відбувся фестиваль протестної музики «Прорив», на який завітало близько десятка музичних команд. Серед них: «Терпіння урвалось», «RESNULLIUS» та «Avrora 6542» з Рівного, «Люстри Чижевського» (Львів), «ВСГД» (Хмельницький), «Так-треба» (Івано-Франківськ) та столичні «Scorn». Прибули гості й з більш віддалених куточків держави - «Парадокс Мангейма» з Харкова та «Hellion» із Запоріжжя.

Рівненська молодь, виявилося, неабияк полюбляє творчість цих гуртів. Варто було їм піднятися на сцену, як глядачі вибухнули схвальними вигуками. Проте щойно музиканти вдарили по струнах, як крики змінилися чимось, що віддалено нагадувало танці. Молодь стрибала, верещала і штовхалася. Було й таке, що кілька молодиків, не витримавши натиску «танців», падали додолу. Непосвяченій людині могло б здатися, що вона потрапила у вир вороже налаштованого юнацтва, - але це лише на перший погляд. Насправді все було досить дружньо, і кожному, хто впав, друзі одразу ж допомагали підвестися і продовжити веселощі.

За словами учасників гуртів-організаторів фестивалю, їм набридло сидіти в андеграунді і просто грати музику для себе. Настав час діяти і доводити те, про що вони співають у своїх піснях. А в них розповідається, що молоде покоління більше не терпітиме продажної влади, пузатих чиновників і тиску, який чиниться на усі сфери суспільного життя.

08.12.2005Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2005p. 
На головну сторінку