Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №200 від 11.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Змагання рибалок

Свіжа риба, дощ та пісні

Свіжа риба, дощ та пісні

все це - Посягва...

Справжнє свято душі відчув кожен, хто минулих вихідних побував на рибальських змаганнях під назвою “Мелодія кльова!”, що влаштували на місцевому ставку. Місцем дислокації було село Посягва, що поруч із Білою Криницею. Презентували свято телерадіокомпанія “Ритм” (Радіо “Мелодія”, Радіо “Хіт-FM”), продюсерський центр “Артерія” та громадське об’єднання рибалок любителів “Посягва”, назване, мабуть, на честь населеного пункту. Серед учасників змагання були і працівники Видавничого Дому “Ракурс”. Пропонуємо увазі читачів розповідь одного з рибалок, кореспондента “РР”...

...Виїхали після 4-ї ранку. Сформувалася колона з двох “бусів” та легкових авто, що повинні були везти всіх відважних борців зі сном (а було це о 4-й ранку!) на місце призначення. Одразу по прибуттю стало шкода водіїв, що не до кінця відчують весь розмах гулянки.

Насправді тільки недужі душею люди можуть думати, що риболовля – це тільки випучування зіниць очей на нервове сіпання поплавків.

Для багатьох присутніх було сенсацією те, як виглядають опариші, що їх розумні та передбачливі рибалки вміщували в тирсу у спеціальному міні-контейнері від морозива. Дехто повідомляв свої асоціації з побаченим: село, мухи, італійські макарони з сиром та ін. Тож було весело у прямому значенні цього банального слова.

Серед учасників, що зареєструвалися, були як прості смертні, так і керівники солідних установ нашого міста. Рибалки різних кваліфікацій у кількості 22 чоловік покірно зайняли свої місця, які кожен отримав після жеребкування. Потім конкурсанти з серйозним виглядом почали розмотувати вудочки. Дехто, на випадок майбутньої відсутності улову, нарікав, що конкурент має вигідніше місце. Озером ширилися чутки, що переможець отримає десять кілограмів риби.

Після того, як кожен рибалка отримав місце і влаштувався на ньому, сигнальна ракета дала “добро” на початок змагань. Тим же способом їх потім і припинили. Кожен мав своє місце і повинен був залишатися там до кінця. Переможець визначався за максимальною кількістю балів. Підрахунок балів вівся за принципом: риб’яча голова – один бал, кожен грам – також бал. Склад охоронців, сформований на скору руку з місцевих жителів, мав слідкувати за процесом. Була навіть одна жінка-суддя, що перевіряла наявність одного гачка на вудлищі.

Скажемо по секрету, стримати рибалок від спілкування не вдалося. Дехто правила порушував та починав неофіційну частину риболовлі вже зарання.

загалом, рибальський конкурс удався на славу. Близько години 12-ї сигналка оповістила про кінець змагань...

Рекордсменом став Іван Щевич - представник магазину “Сапсан”, який набрав близько 1255 балів (або 1,2 кілограма = 55 рибинок). Не пас задніх і Богдан Дем’янчук (“Рівне вечірнє”), хоча кількість упійманих ним голів риби становила всього 6 штук (920 грамів) та одна з них була надто великою, щоб дати пану програти. Третє ж місце розділив Анатолій Макитрук з підприємства “Агроресурс”, - його здобич дорівнювала 760 г (14 штук, 774 бали).

А далі почалася неофіційна частина, що ніколи не зітреться з пам’яті присутніх.

Втомлені, але задоволені учасники змагань та всі бажаючі взялися за поїдання юшки, звареної з величезного коропа, голова якого зайняла майже половину каструлі.

Свято настільки всім сподобалося, що було прийняте рішення про традиційне його проведення!

11.08.2005



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2005p. 
На головну сторінку