Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №357 від 14.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Школа

Навчать фотографувати за 20 гривень

Рівненські фотохудожники ділитимуться секретами власної майстерності. Зважаючи на те, що у нашому місті постійно проходять як всеукраїнські, так і міжнародні фотовиставки, ідея створення фотошколи органічно вписалася у творче життя нашого міста.

Як зазначає відомий митець Олександр КУПЧИНСЬКИЙ, потреба у створенні такої школи назріла давно. Щомісяця на відкриття фотовиставок приходить багато молодих людей, які виявляють бажання вивчати фотомистецтво, займатися фотомистецтвом на професійному рівні. У свою чергу, талановиті митці прагнуть поділитися своїм досвідом і вмінням. Фотошкола діятиме на базі галереї Купчинського.

За словами консультанта галереї Ірини СЛУТИ, місія цієї школи – розвивати мистецтво, культуру, відчуття прекрасного. Є різні категорії охочих займатися фотомистецтвом, а також відповідний потенціал у тих, хто готовий давати свої знання і вміння.

Учні фотошколи дізнаються, що таке студійна фотографія, студійний портрет, репортажна і жанрова фотографія, навчаться знімати пейзажі та натюрморти тощо. Вчитимуть їх як рівненські професійні фотохудожники, так і запрошені майстри з Києва та Львова.

Результатом навчання стане підсумкова виставка робіт випускників школи.

- У рівні навчання я впевнений, - з оптимізмом додає Олександр Купчинський, - Відомий рівненський фотохудожник Анатолій Мізерний запропонував провести майстер-клас у своїй студії, до цієї ініціативи приєднується і Леонід Латті.

Як підсумував фотохудожник Олександр ХАРВАТ: “Важко навчити відчуттю прекрасного, але пробудити його в людині – це і є наше завдання”.

14.08.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 14.08.2008p. 
На головну сторінку