Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №357 від 14.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вбивство

Шукав будівельників, а знайшов смерть

У літнього подружжя Галини та Юрія, які мешкали у дачному масиві Кам’яногірську (Костопільський район) разом зі своїм сином Олександром, здоров’я вже було не те, що колись. І долати кілометри до залізничної станції, де курсують потяги на Рівне, їм ставало дедалі важче. В обласному центрі пенсіонери мали квартиру. Раніше часто їздили туди із дачі, аби помитися. А тут вирішили облаштувати ванну кімнату просто у Кам’яногірську. Будівельників довго шукати не довелося.

На дачному масиві Олександр познайомився із 27-річним Сергієм та його товаришами. Останні, не відкладаючи справу в далеку шухляду, закатали рукави. Але разом з тим, як просувалося будівництво, росли й “апетити” у майстрів. Спершу вони назвали Галині одну ціну, згодом кілька разів її піднімали. Бабця не сперечалася. У неділю вона дала синові 500 гривень, щоб купив у місті сантехніку. Олександр із будівельниками сів у машину. Тоді він зник уперше.

Повернувшись у вівторок, він сказав батькові, що нічого не придбав, а гроші пропив. Пообіцяв, що, отримавши зарплатню, поверне усе до копійчини. І знову кудись пішов. Тепер уже назавжди.

Увечері п’ятого серпня до чергової частини Костопільського райвідділку звернулася 41-річна рівнянка Олена. Вона розповіла, що двома днями раніше пішов з дому і до цього часу не повернувся її 49-річний брат.

– Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події, встановила місцезнаходження розшукуваного, – повідомив заступник начальника Костопільського РВ УМВС, начальник слідчого відділу Олег ТВАРДОВСЬКИЙ. – При огляді одного з дачних будинків правоохоронці знайшли труп Олександра з ознаками насильницької смерті. На тілі загиблого було близько 10 ножових поранень, і, зокрема, пошкодження гортані.

Під час проведення слідчих дій на місце події повернувся власник будинку – мешканець Рівного, який перебуває на тимчасовій прописці в Кам’яногірську. Чоловік повернувся, аби знищити сліди своєї злочинної діяльності та сховати тіло. Тож відразу був затриманий та доставлений в Костопільський райвідділ міліції. Була порушена кримінальна справа за ч.1 ст.115 ККУ.

У будинку, де знайшли тіло, окрім Сергія, мешкали його мати та старший брат Петро. До речі, обидва хлопці, так би мовити, “биті”: Сергій – двічі судимий, другий – чотири рази потрапляв на лаву підсудних. Зі слів 27-річного Сергія, він із Олександром, Петром та ще одним приятелем Андрієм відпочивали у цьому будинку. На балконі між підозрюваним та Олександром виникла сварка, під час якої він наніс останньому ножові поранення. За що? Відповідь на це запитання покликані дати слідчі дії, які наразі ще тривають.

Сусіди розповіли, що коли Олександр на кілька хвилин повернувся до хати після дводенної відсутності, біля паркану його чекали Сергій, Петро та Андрій. А мати навіть не встигла побачити свого сина… живим.

14.08.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 14.08.2008p. 
На головну сторінку