Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №357 від 14.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Коли поразка важливіша за перемогу

Коли поразка важливіша за перемогу

Вперше у новому чемпіонаті поступився рівненський “Верес”. У четвертому турі підопічні Миколи Філіна програли “Арсеналу” - 0:1.

“Верес” (Рівне) – “Арсенал” (Біла Церква) – 0:1 (0:1).

Судді: О. Бондар, А. Папірович, Б. Бучинський.

Рівне: Козіброда – Дмитрук, Гергелюк, Белобровський (Котюк, 58), Мельничук, Кінах (Воротеляк, 86), Українець (Любар, 64), Ткачук (Федорчук, 80), Тивончук (Жук, 46), Гаврилюк (Сергійчик, 46), Козлюк.

Тренер: Микола Філін.

Біла Церква: Вітів – Берун, Горицький, Ференц, Сокирка, Степанюк, Іванський, Юрковський, Лакомський (Тиркало, 55), Івлев, Сливка (Піцур, 70, Якименко, 90).

Тренер: Олег Надуда.

Гол: Івлев (19, з пенальті).

Попередження: Гергелюк (61), Любар (68) – Лакомський (21), Іванський (58), Сливка (61), Юрковський (67), Ференц (88), Піцур (90).

Оновлений “Верес” розпочав нинішній чемпіонат дуже вдало – жодної поразки у трьох матчах і, як наслідок, місце серед лідерів у турнірній таблиці.

Домашня поразка від “Арсенала” стала “холодним душем” для хлопців Миколи Філіна.

Іноді така поразка є набагато ціннішою за легку перемогу. Після такого програшу можна замислитися і підготуватися до наступних великих звершень.

Як не дивно, гра проходила під повним контролем господарів. “Гармашам” пощастило забити швидкий гол із сумнівного пенальті, після чого вони, закрившись в обороні, не гребували будь-якими брудними прийомами, аби зупинити атаки рівнян.

Гравці “Вереса”, що традиційно звикли більше контратакувати, до позиційного нападу були не надто готовими. Хоча навіть за такої гри господарі не раз могли відігратися.

Одразу після пропущеного голу Гергелюк у падінні трохи не дістав м’яча після чудової передачі з флангу.

Згодом арбітр двічі міг ставити пенальті у ворота гостей, проте цього разу свисток промовчав.

У другому таймі “Арсенал” виручав голкіпер. Спочатку Вітів відбив потужний удар Козлюка, а потім у дальньому куті воріт накрив постріл Сергійчика.

Гості відповіли, коли автор єдиного голу у ворота Козіброди вибіг віч-на-віч із голкіпером рівнян. Проте цього разу Івлев пробив мимо воріт.

Футболісти “Арсеналу” усю гру збивали темп, заважаючи грати господарям. Особливо старався Андрій Сливка, який, крім грубощів, встиг відзначитися і кількома підлими провокаціями. Чомусь на все це головний арбітр просто не зважав і Сливка так і не побачив перед собою червоної картки.

За десять хвилин до завершення зустрічі Козіброда зі своєї половини зробив непоганий навіс до воріт команди гостей, Гергелюк головою політ м’яча продовжив, “куля” опинилася в ногах у Козлюка. Проте замість забивати гол, Юрій вирішив віддати передачу в нікуди.

Згодом непогано пробивав по воротах Вітіва Любар. Удар заблокували захисники “Арсеналу”. Федорчук зробив передачу від кутового прапорця, і Козлюк знову спромігся вдарити, але і цього разу влучив у когось із “канонірів”.

Гру наступного туру “Верес” проведе завтра, п’ятнадцятого серпня, у Коростені. Нагадаємо, що саме цьому супернику рівняни поступилися у кубковій грі. Тож мотивації “вересівцям” вистачатиме.

14.08.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 14.08.2008p. 
На головну сторінку