Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №358 від 21.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Грузини - рівняни з Вами!

Грузини - рівняни з Вами!

14 серпня близько чотирьох годин поспіль на Майдані Незалежності майоріли прапори Грузії та України. Організатори акції - активісти молодіжних громадських організацій “Клуб Української Елітарної Молоді”, Громадської мережі “Опора”, “Фундації регіональних ініціатив”, мистецької формації “МЕТР”, та “Батьківщини молодої” - висловлювали свою позицію щодо безпрецедентних подій у Грузії.

Увагу перехожих привертали плакати із написом “Не купуй російське”, де був зазначений штрих код Росії, а також заява від організаторів заходу, в якій було чітко сформульоване їх ставлення до військових подій: “Російські миротворці - міф, а дії росіян ніщо інше, як напад на незалежну державу і оголошення війни”. Також молоджні активісти закликали рівнян оголосити бойкот російським товарам, відмовитись від послуг російських компаній до моменту повного виведення російських військ з території Грузії. Тимчасом рівняни висловлювали свої побажання грузинському народові, написавши власноруч свої думки на папері. Хтось підтримував Грузію з закликом: “Росія не “грузи” Грузію”, “Грузія, ти повинна підніматися зі словами, що ти незалежна! З великою любов’ю до тебе Батьківщина!”, “Дорогі росіяни за рахунок вбивств і нещастя інших собі щастя не здобудете!!! Будьте готові визнати незалежність суб’єктів РФ. Руки геть від Грузії.” Були і інші думки: “Не вірте, що всі українці проти Росії! Ми за справедливе врегулювання конфлікту!”, “Росія, так тримати!”, “За Російську федерацію - до дна”!

Всі бажаючі малювали на асфальті прапор Грузії, який з настанням темряви замайорів свічками, на знак жалоби за загиблими.

21.08.2008Людмила ІЛЬНИЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2008p. 
На головну сторінку