Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №358 від 21.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Літо - пік відкачування меду

Літо - пік відкачування меду

За словами пасічниці Валетини МАРТИНЮК, його рекомендують вживати для лікування нервової, серцево-судинної, статевої систем, а також проти ревматичних захворювань.

А щоб заспокоїтися після напруженого робочого дня та міцно спати, можна запалити воскову свічку, яка під час згорання виділяє речовини, що заспокоюють людину.

Живих бджіл прикладають до певних точок тіла, і вони жалять. Бджолина отрута містить до 50 рідкісних біологічно активних речовин. Бджоловжалювання підвищує загальний тонус організму, поліпшує обмінні процеси, стимулює циркуляцію крові в тканинах. Рекомендують таку процедуру для лікування остеохондрозу, головного болю, варикозу, радикуліту, поліартриту, при запаленні сідничного нерва.

Як розпізнати справжній мед?

Знавці радять купувати мед у людей, які займаються бджолами, а не медом, тобто у пасічників. Якщо людина щодня сидить на ринку й торгує медом, то говорити про те, з чого такий мед і звідки його привезли, навіть не варто”...

Коли ж знайомих пасічників нема, то перш, ніж купити мед, його слід скуштувати. Якщо після ковтання меду, відчувається солодкість чи пощипування на язику, такий мед не варто брати, бо він може містити або добавки, або залишки ліків, якими лікували бджіл. Після з’їдання справжнього меду людина відчує подразнення в ротовій порожнині. Як кажуть в народі, від меду має дерти в горлі, а кінчик язика

21.08.2008Сторінку підготувала Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2008p. 
На головну сторінку