Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №358 від 21.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека

Пожежа в Рокитному мало не зачепила Білорусь

Пожежа в Рокитному мало не зачепила Білорусь

У першій декаді серпня на території Рокитнівського району Рівненської області на землях Кам’янської сільської ради поблизу кордону з Республікою Білорусь виникла торф’яна пожежа, яка розповсюдилася окремими осередках на площі близько восьми гектарів.

Щоб ліквідувати осередки загорання та не допустити розповсюдження полум’я на територію сусідньої держави рятувальники “кинули” вісім одиниць пожежно-рятувальної техніки та 35 чоловік особового складу Рівненського зведеного загону по гасінню лісових та торф’яних пожеж.

За словами інспектора центру пропаганди ГУ МНС в Рівненській області Дмитра МЕЛЬНИКА, рятувальникам доводиться працювати у надзвичайно складних умовах, адже в цьому районі поклади торфу сягають 6-7 метрів вглиб. Як відомо, загасити торф досить важко: верхній шар, охолоджений водою, не горить, а нижній - тліє, отож через деякий час на поверхні знову з’являються нові осередки вогню. Серйозною перепоною під час ліквідації пожежі була не лише велика концентрація чадного диму та висока температура, але й спека, внаслідок якої пересохли майже всі меліоративні канави. Повністю загрозу поширення займань вдалося ліквідувати лише у понеділок.

Місцева влада вважає, що причиною виникнення торф’яних пожеж є несвідома поведінка місцевих мешканців або підпали. На даний час на місці пожежі продовжують працювати сили і засоби Рівненського зведеного загону.

21.08.2008



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2008p. 
На головну сторінку