Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №358 від 21.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На дорогах

Скутерист - брат камікадзе

У ДТП страждають мопеди, мотоцикли, скутера

Кількість ДТП, у яких на дорогах Рівненщини постраждали водії “легких” транспортних засобів вражає. Мало не кожну годину до працівників ДАІ надходять повідомлення про аварії за участі мотоциклів, мопедів та скутерів.

Сумна статистика словами працівників прес-служби УДАІ області.

У місті Костопіль на вулиці Рівненській на скутер наїхав водій автомобіля “ВАЗ”. 16-річний Віталій, який був за кермом скутера, раптово виїхав з другорядної на головну дорогу. Хлопець отримав забій лiвої стопи.

На автодорозі “Київ-Чоп” львівянка Лариса підбила скутер. Розвертаючись, жінка за кермом автомобіля “Івеко” не пропустила та наїхала на скутер “Альфа-мото”, яким керував 19-річний Тарас. Водій скутера отримав ЗЧМТ, струс головного мозку, рвану травму брови, лівий забій грудної клітки, і був госпіталізований в нейрохірургічне відділення центральної міської лікарні Рівного.

У селі Малинськ Березнівського району 32-річний водій мотоцикла, житель смт Степань Сарненського району, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з ВАЗівкою. Водій мотоцикла отримав відкриту черепно-мозкову травму, перелом черепа, мозкову кому та був госпіталізований в реанімаційне відділення Березнівської центральної районної лікарні.

На автодорозі “Дубровиця-Жадень” мотоцикліст підбив велосипедиста. Ця ДТП сталася у селі Миляч Дубровицького району. Велосипедист отримав вiдкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа, забій головного мозку, він госпiталiзований в травматологiчне вiддiлення Дубровицької центральної районнної лікарні.

У Клесові Сарненського району п’яний водій мотоцикла “Дніпро” підбив скутериста. 26-річний водій мотоцикла виїхав на смугу зустрічного руху, і там зіткнувся зі скутером. Водій скутера, 45-річний Олександр, від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди. Водій мотоцикла отримав закриту черепно-мозкову травму, забійну рану лоба і госпіталізований в травматологічне відділення Сарненської центральної рйонної лікарні. Пасажир мотоцикла Микола Ч. отримав закриту черепно-мозкову, перелом нижньої щелепи, забійну рану голови. У стані алкогольного сп’яніння чоловік госпіталізований в травматологічне відділення районної лікарні.

У селі Моквин Березнівського району 36-річний водій автомобіля “ВАЗ” не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху і там наїхав на моторолер, яким керував 17-річний Дмитро. Водій моторолера отримав закритий перелом правого стегна, забійну рану носа, закриту травму живота, гематому статевих органів, він госпіталізований в травматологічне відділення Березнівської центральної районної лікарні.

Біля дачного масиву у селі Нова Українка Рівненського району водiй автомобіля “AUDI” наїхав на мопед “VIPER”, яким керував 45-річний Юрій. Водій мопеда отримав відкритий перелом лівої гомілки, його пасажирка, 22-річна Юлія, - перелом лівої гомілки.

І наостанок про те, як водій автомобіля не лише створив аварію, але й міг поставити під загрозу життя ще ненародженої дитини. Ця аварія сталася на автодорозі” Доманово-Ковель-Чернівці-Теребляче”, між селами Маслянка та Малі Дорогостаї у Млинівському районі. 62-річний водій автомобіля “DAEWOO” їхав зі сторони Дубна. Перевищуючи швидкість і не витримавши безпечної дистанції, його автівка наїхала на мопед “Хонда”, яким керувала 22-річна Оксана з села Маслянка Млинівського району. Це сталось тоді, коли дівчина повертала ліворуч. Оксана отримала закриту черепно-мозкову травму, рвану рану носа. Пощастило і пасажирці мопеду Юлія, яка зараз перебуває в декретній відпустці. Жінка отримала тупий забій живота, але, на щастя, все обійшлося.

І хоча це не повний перелік того, що відбувається на дорогах, але й він приголомшує. Ми просто забули, що живемо лише один раз, і варто лише на одну позначку збільшити швидкість, чи просто відволіктися за кермом і все… Суцільна темрява…

21.08.2008Сторінку підготував Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2008p. 
На головну сторінку