Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №358 від 21.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Порадуємо домочадців

Яблучний сезон

Яблука є чи не найкориснішим фруктом. Їх користь полягає в поєднанні різних компонентів, включаючи вітаміни, мінерали, фруктові кислоти, цукор і клітковину.

З’їдаючи 3-4 яблука в день, ми подовжуємо активне життя, забезпечуємо правильну роботу кишківника. Запечені яблука корисні при діареї.

Сьогодні серед фруктових садів у всьому світі саме яблучні займають перше місце, - як за площею, так і за загальним обсягом виробництва.

Яблука печені з цукром

З яблук видалити серцевину, зробити “стаканчик”, можна очистити від шкірочки - за бажанням, покласти на дечку, підлити зовсім небагато води, посипати цукром, можна насипати усередину. Коли яблука спечуться, цукор підрум’яниться - подавати на стіл.

Яблучний Наполеон

Тісто: 1 скл. цукру, 1 яйце, 150 г маргарину (розтопити), 0,5 скл. сметани, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка ванільного цукру, 2-2,5 скл. борошна (тісто має бути густим). Начинка: 1 кг кислих яблук, 4 з верхом ст. ложки цукру, 1 яйце.

Збити яйце з цукром. Додати маргарин і сметану, змішати борошно з розпушувачем. Додати до суміші. Ретельно вимісити. Лист змазати і присипати борошном. Випікати 4 коржі (3 великих і один маленький - для присипки). Тісто викласти на середину листа і розрівняти рукою в борошні. Наколоти виделкою. Випікати 8-10 хв. при 2200С. Зняти трохи схолонувші коржі на дошку. Яблука натерти на дрібній тертці. Додати цукор і варити 10-12 хв. на маленькому вогні, невпинно помішуючи. Перед закінченням варіння тонкою цівкою влити збите яйце. Остудити. Промастити коржі. Обсипати крихтою. Торт готовий через 8 год.

Конвертики зі сливами

Тісто: взяти 375 г борошна, 1 пакетик сухих дріжджів, 125 мл молока, 1 яйце (або 2 маленьких), 100 г вершкового масла, 70 г цукру. Начинка: сливи, цукор, мигдальний горіх.

Тісто замісити і поставити у тепле місце підходити. Сливи вимити, вийняти кісточки. Замість них покласти мигдаль, присипати цукром. Тісто тонко розкачати, нарізати на прямокутники. Поверхню тіста злегка присипати цукром. Загорнути сливи і запікати до золотавого кольору.

Рецепт квасу на яблуках і меду

Узяти 1 кг антонівських яблук, 100 г цукру, 200 г меду, 30 г дріжджів, 1 ч. ложку меленої кориці, 4 л води.

Нарізані тонкими скибочками яблука покласти в емальовану каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Знявши каструлю з вогню, дати яблукам настоятися 2-3 год. Відвар процідити через марлю, додати цукор, мед, дріжджі, корицю і, накривши полотниною, залишити в темному місці для бродіння. Через 2 - 3 дні квас знову процідити і розлити в пляшки. Щільно закоркувати і поставити в холодильник.

21.08.2008



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2008p. 
На головну сторінку