Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №359 від 28.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ситуація

Рівненщина без м’яса: перебільшення чи реальність

Основною причиною, яка загрожує нашій області зупинкою виробництва м’ясопродуктів, є поступове скорочення поголів’я худоби. Зменшення поголів’я верха можна пов’язати з відсутністю сучасних технологій виробництва, браком відповідної кормової бази, а також з активним розвитком птахівничої і свинарської галузей.

Під час прес-туру заступник директора з виробництва ТОВ “Сарним’ясопром” Микола ШЕРЕМЕТ повідомив, що проблеми на підприємствах пов’язані зі зниженням постачання сировини для заготівлі м’яса та конкуренцією з боку імпортних товаровиробників, а також через небажання селян тримати худобу. Через це до 2008 року поголів’я худоби в області скоротилося з 9,4 до 5,7 мільйона голів.

Тому вижити в таких умовах зможуть лише подібні підприємства - невеликі й малозатратні, за їхній рахунок можна вирішити й нерентабельність заготівлі м’ясопродуктів.

На думку керівників підприємства, для поліпшення ситуації в області перш за все потрібно відмінити ПДВ при імпорті племінної та товарної великої рогатої худоби, розробити та втілити механізм спеціальних державних дотацій для сільськогосподарських підприємств - імпортерів сировини, обов’язково провести модернізацію обладнання та техніки.

Нині ж відзначають низький рівень уваги до галузі. І, як наслідок, Україна поступово втрачає свою позицію на світовому ринку як держава-експортер.

28.08.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2008p. 
На головну сторінку