Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №200 від 11.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Секрети успішного бізнесу

У Рівному потрібно відкрити магазин для повних та хоча б три “Макдональдси” -

вважає торговець із Одеси

Останні тижні до Рівного приїжджали своєрідні гастролери, торговці недорогим одягом і взуттям, так званим “ширпотребом”. Асортимент одягу був не досить широкий, а товар хоч і дешевий, утім, не вищої якості. Під час розпродажу я познайомилася з Артуром ЗАМФІРОМ (на фото зверху), який торгував кросівками. На початку складалося враження, що на доходах від такої відносно дріб’язкової торгівлі не надто розбагатієш, але коли я дізналася, що Артур на час перебування в Рівному проживає в одному із найдорожчих готелей Рівного - “Марлені”, - то подумала, що в бізнесі я, напевно, мало що розумію.

На питання, чи багато Артур заробляє за день торгівлі, він засміявся, мовляв, ти насправді журналістка чи, можливо, працівник податкової? А його колега, який стояв поряд і торгував чоловічими шкарпетками зауважив, що десь гривень 200-300 на день у них виходить.

- Торгувати - у мене в крові, - каже Артур. - Я з 14-ти років торгую, після того, як переїхав жити в Одесу, бо я родом із Туреччини. А бізнес я починав з жіночої білизни, взявши в товариша у борг гроші на закупівлю трусиків та бюстгалтерів. Тепер, коли я трохи “розкрутився”, мрію розпочати власну справу, і, до речі, планую це зробити в Рівному.

- Тобто?!!

- Я хочу відкрити у вашому місті ексклюзивний магазин одягу для чоловіків, які мають кремезну статуру. Я вже придумав йому умовну назву - “Світ богатирів”. Чому саме такий магазин? А ви на мене погляньте! Цими днями я ходив до заступника міського голови Світлани Богатирчук-Кривко, щоб обговорити мою пропозицію. Вона дала “добро”. Лишається найголовніше, - розібратися зі стартовим капіталом, - сказав Замфір і назвав кругленьку суму в кілька тисяч доларів, яку необхідно вкласти в цю справу.

- Ага, тобі настільки сподобалося Рівне, що ти вирішив саме тут розпочати власну справу?

- Ні, не зовсім так. На відкриття магазину в мене особлива стратегія. А щодо Рівного, то на тлі інших міст, скажімо, тієї ж Одеси, воно виглядає доволі “сіреньким” і меланхолійним у бізнесових справах. Тут мало руху - фінансового, я маю на увазі. Рівне - не грошове місто. Чому б вам, наприклад, хоча б у обласному центрі не відкрити “Макдональдс”? Справа прибуткова і корисна! Я помітив, що багато людей у вас просто не вміють робити гроші, хоча потенціал мають. Я би порадив рівнянам бути більш комунікабельними і встановлювати тісніші зв’язки з торговими центрами України.

- Можливо, ти просто недооцінюєш рівнян?

- Ні, люди у вас хороші, спокійні, добрі, привітні, що дуже помітно - культурні й тактовні. Проте, на мою думку, трохи замкнуті в собі і не такі розкуті, як скажімо, в Одесі.

Щодо особистого життя, то 20-річий Артур заявив, що любить розважатися після робочого дня у нічних клубах, зустрічається з трьома дівчатами-сестрами з Одеси задля приємних бесід та інтиму (!). Та найбільше в світі мріє мати торгівельну сітку магазинів ексклюзивного одягу по всій Україні.

Його сусід по торгівлі, 18-річний Рустам ДЗУРГАЛЕЄВИЧ (на фото знизу) слухав нашу розмову, слухав, а потім додав:

- А знаєте, з чого я почав свій бізнес? Купив якось шоколадку за гривню. Переламав її навпіл і продав за тією ж ціною - але вже взяв гривню за кожну половинку, отримавши навар. Потім переламав її на три частини і продавав своїм старшим братам та сусідам відповідно за гривню кожну. Потім купив блок шоколадок...

Така вона, виявляється, модель турецько-одеського бізнесу! Ну, а ярмарка турецьких товарів продовжиться в Рівному ще на два тижні, тільки з Палацу культури “Текстильник” перебазується в інше місце.

11.08.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2005p. 
На головну сторінку