Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №359 від 28.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Робимо запаси

Солодкий рай

Мармелад з яблук

1 кг яблук, 600 г цукру.

Добірні, соковиті яблука почистіть, видаліть серцевину, розріжте на чотири частини. Залийте водою, накрийте кришкою й варіть, не перемішуючи. Коли яблука стануть м’якими, протріть їх крізь сито, додайте цукор і варіть, доки мармелад не загусне. Якщо мармелад не пускає соку, він готовий. Перекладіть його в старанно вимиті, сухі банки, накрийте папером і закрийте кришками.

Варення з яблук

4 кг яблук “антонівка” почистити й потерти на крупній тертці. Відтиснути сік, перелити його в миску і додати 3 кг цукру. Прокип’ятити 20 хв., після чого вкинути натерті яблука і прокип’ятити ще 15-20 хвилин. Додати чайну ложку лимонної кислоти.

Повидло зі слив

1 кг слив, 100 г цукру.

Вимийте стиглі сливи, вийміть кісточки, складіть у миску і нагрівайте на слабкому вогні. Коли сливи стануть м’якими, протріть їх крізь сито й знову варіть, додавши цукор. Готове повидло викладіть у банки, закрийте.

Сливове повидло без цукру

Помити сливи, вийняти кісточки і пропустити через м’ясорубку. Всю масу варити до тих пір, поки крапля не буде розтікатися на холодній тарілці. Гаряче повидло розлити в банки і закатати кришками.

28.08.2008



Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2008p. 
На головну сторінку