Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №360 від 04.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Незабаром

Спілкування заради майбутнього

Соціальна програма, присвячена проблемам спілкування батьків та дітей, нещодавно стартувала під егідою мобільного оператора “Київстар”. У рамках цього проекту організатори планують провести сімейні свята в двадцять одному місті України.

плоттер hp

кпк

таможня

Відкрила акцію виставка в столиці. Розмовляючі гіпсові фігури дітей розповідали відвідувачам про зовсім недитячі проблеми.

Згідно з опитуванням, проведеним соціологами, на першому місці в українця знаходиться сім’я. Проте водночас кожній четвертій дитині не вистачає спілкування з батьками.

На презентації соціального проекту директор центру психології “Я+сім’я” Валерія КУКСА розповіла, що дітям, перш за все, не вистачає емоційного наповнення у спілкуванні з батьками:

- Перша стадія розвитку дитини повинна бути грою. За цей час батьки та дитина повинні навчитися повністю довіряти один одному, оскільки, у разі відсутності довіри, у подальшому дитина почне віддалятися від батьків. Коли батьки виховують дітей “наказовим” способом, останні закриваються у собі, – продовжує пані Валерія, - бо знають, що батьки їх не зрозуміють, адже раніше тато та мама ніколи до їхніх думок і бажань не прислухалися, а нав’язували свою позицію.

Суть не у кількості спілкування, а у його якості. Я неодноразово зустрічала мам, які не працюють, увесь час приділяючи дитині. Проте це не дає бажаного результату. До дитини потрібно знайти підхід, зацікавити її, наприклад, зводити в парк. Дитина повинна розуміти, що її люблять.

Саме зі спілкування з батьками розпочинається шлях дитини у доросле життя.

04.09.2008



Рівне-Ракурс №10 від 04.09.2008p. 
На головну сторінку