Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №217 від 08.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А от зі мною була історія...

Як Сірко щелепу приміряв

“Добрий день, редакціє “Рівне-Ракурса”. Пише вам Оксана Сидорчук із смт Мізоч Здолбунівського району. Саме зварила холодець, і згадалася одна історія, яку розповідала мені ще мама. Ось і вирішила написати вам у рубрику “А от зі мною була історія...”

Колись давно холодницю називали зазубриною, оскільки м’ясо роздирали не руками, а зубами. Тому й вийшла холодниця-зазубрина.

От перед святом бабуся з мамою наварили холодниці, та й стали зазубрювати. Приготували багато різноманітних страв, а відходи повіддавали собаці - Сіркові.

Навели лад у хаті і, втомившись, полягали спати. Прокинувшись вранці, мама пішла порати до хліва, а бабця бігає по хаті у пошуках своїх вставних зубів. Раптом ненька вскакує до помешкання і починає кричати, щоб усі вийшли на вулицю та подивилися, які у нашого Сірка гарні зуби. Та й де ж він їх узяв? Чи хто поставив за ніч? Коли бабця побачила нашого собаку, сплеснула руками: “Та це ж мої зуби!!! Я їх по всьому домі шукаю!”.

То, виходить, коли бабця зазубрювала холодницю, вставна щелепа і випала. А тоді із кістками і всіма відходами зуби викинули для Сірка на вечерю. От вони і зачепилися за зуби собаки.

Ось така історія. Смійтеся на здоров’я.

08.12.2005З повагою, Оксана С.



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2005p. 
На головну сторінку