Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №360 від 04.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Злочин-кара

Смизького стрілка затримали на Хмельниччині

Резонансний злочин у кафе “Дубки”, що у Смизі Дубенського району, запам’ятався багатьом. Підстреливши дільничного інспектора міліції, який зайшов забрати з розважальної установи свою дружину – бармена кафе, і налякавши останню чи не до смерті, зловмисник сів на мотоцикл і розчинився у пітьмі.

процессор athlon

компьютерные корР

Міліцейське керівництво області підняло на ноги чи не весь особовий склад - адже злочинець був озброєний та небезпечний. Версій було декілька, за однією з них чоловік, ймовірно, був з категорії “гастролерів”.

– Працівники карного розшуку вийшли на слід нападника в сусідній Хмельницький області, – розповів в.о. начальника УМВС України в Рівненській області Анатолій БУЖАНСЬКИЙ. – За допомогою звернулися до тамтешньої міліції. Коли розшукуваного затримували у Кам’янець-Подільському, він вчинив опір правоохоронцям. Також була вилучена зброя, з якої стріляли в дільничного Василя Василюка. На сьогоднішній день зловмисника доставили в Рівне, тепер він дає покази стосовно свого кримінального минулого, яке, як з’ясувалося в ході розслідування, у нього досить “яскраве”.

За словами керівника відділу зв’язків з громадськістю УМВСУ в Рівненській області Тамари ЛИСЕНКО, у своєму житті чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Побував за ґратами і навіть примудрився втекти з-за колючого дроту. Навіть саме злочинне знаряддя – семизарядна помпова гладкоствольна рушниця, стріляючи з якої розбійник мало не позбавив життя молодого дільничного, виявилася краденою. Її зловмисник у 2004 році поцупив у підприємця в селі Залав’є Млинівського району.

Свою вину чоловік визнає. На всі запитання дає одну відповідь – вкрай потрібні були гроші, а цілився в міліціонера, бо розлютився – у касі не було бажаної суми. Роздратувало те, що правоохоронець відрекомендувався і “поліз” захищати дружину.

Ще нескоро затриманий постане перед судом - адже йому доведеться пройти ряд процедур щодо причетності до скоєних злочинів. Та, вочевидь, покарання буде суворим, адже, згідно з Кримінальним кодексом України, а саме - частиною четвертою статті 187 (розбій), нападник може на вісім – п’ятнадцять років “загриміти” за ґрати і залишитися без майна.

04.09.2008



Рівне-Ракурс №10 від 04.09.2008p. 
На головну сторінку