Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №360 від 04.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Заява

У СБУ заявляють про тиск із боку Президента

Полковник СБУ Олександр Войтенко на прес-конференції в агентстві УНІАН заявив, що справа про так звану зраду Тимошенко “шита білими нитками”. Секретаріат Ющенка вимагає фальсифікації

моддинг

прокат

Войтенко каже, що через тиск Секретаріату Президента “Служба безпеки змушена займатися не питаннями охорони державного суверенітету й національної безпеки, а виконанням особистих вказівок керівництва Секретаріату Президента, які не мають ніякого відношення до національних інтересів України”. За його словами, таку точку зору розділяє значна частина офіцерського складу СБУ. Багато співробітників спецслужби, запевняє він, відмовляються працювати в таких умовах.

– Сказати, що ця справа “шита білими нитками”, – означає не сказати нічого, – заявив полковник СБУ ВОЙТЕНКО. – Службу безпеки змушують шукати звинувачення на адресу прем’єр-міністра в повному абсурді, сфабрикованому керівництвом Секретаріату Президента. Кадрових офіцерів СБУ змушують займатися дрібним шпигунством і фабрикацією справ. Секретаріат Президента сьогодні керує Службою безпеки України в телефонному режимі.

У зв’язку з цим ми змушені заявити, що СБУ свідомо перетворюють в опричнину, у загін помсти, що виконує провокаційні вказівки президентського Секретаріату. І саме через це сьогодні Служба безпеки України не може в повному обсязі виконувати повноваження, покладені на неї Конституцією й законами України.

Олександр Войтенко також вважає, що чесні офіцери не зможуть миритися із втягуванням СБУ в справу про нібито зрадництво державних інтересів прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. Співробітник СБУ підкреслив, що, на його думку, ця справа сфабрикована Секретаріатом. Офіцери закликали Президента Віктора Ющенка припинити втручання Секретаріату в роботу спецслужби. Крім того, Войтенко зауважив, що він і його колега, майор СБУ Олексій Ніколаєнко, мають намір подати заяви про звільнення у зв’язку із цією справою.

“Переважна більшість офіцерів СБУ відмовляються виконувати цю роботу й не хочуть бути інструментом у руках політиків, – заявив полковник СБУ Олександр Войтенко. –Така політика ганьбить Службу безпеки України, принижує честь офіцерів, які працюють у ній.

Ми не можемо мовчати про те, що сьогодні відбувається в Службі безпеки України. Ми присвятили життя нашій роботі й заявляємо про своє звільнення на знак протесту проти використання Служби безпеки України як інструмента політичних провокацій і розправ. Ми звертаємося до Президента України Віктора Ющенка із закликом зупинити знищення СБУ”.

04.09.2008“Газета по-киевски”, зі скороченнями



Рівне-Ракурс №10 від 04.09.2008p. 
На головну сторінку