Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №360 від 04.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перспектива

Місто розширюється від хорошого життя, чийогось…

Місто розширюється від хорошого життя, чийогось…

У День міста керівництво області та міста дало старт створенню Великого Рівного.

курьер

Cвої підписи за розширення меж міста поставили голова Рівненської ОДА Віктор Матчук, заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук, відомі журналісти та пересічні рівняни. Всього у День міста активісти зібрали 2000 підписів. Як зазначив заступник міського голови Сергій ВАСИЛЬЧУК: “На цьому збір підписів не закінчився, а буде продовжений у трудових колективах та мікрорайонах нашого міста”. За повідомленням прес-служби ОДА, заступник наголосив, що підписи вкрай необхідні, по-перше, для того, аби при прийнятті рішень депутати Рівнеради та Верховної Ради України бачили, що більшість рівнян підтримують цю ідею. Що ж до самого розширення міста, то воно дозволить вирішити для міста цілий комплекс наболілих проблем:

1. З’явиться можливість зробити нормальні об’їзні дороги. Це означає, що великогабаритні вантажні автомобілі перестануть заїздити на територію міста.

2. Це дозволить створити нові екологічні та відпочинкові зони, парки, сквери.

3. Розвантажаться транспортні потоки у Рівному, а це, у свою чергу, зменшить кількість заторів, покращить екологічну ситуацію. З’явиться можливість грамотно організувати технопарки вздовж цих об’їзних доріг, а також облаштувати гуртові склади – так, як це робиться в усіх європейських містах.

4. Розширення меж міста дозволить облаштувати нові сучасні промислові зони за всіма світовими стандартами, що відкриє широку дорогу іноземним та внутрішнім інвестиціям, створивши тисячі нових робочих місць.

5. Очевидно, що відкриється шлях для інвестицій у будівництво. А це знову означатиме тисячі робочих місць, притік інвестицій та капіталів.

6. Усе разом дозволить радикально покращити наповнення міського бюджету, завдяки чому вдасться вирішувати значно більше соціальних та господарських програм.

З цією думкою погоджується і голова Рівненської райдержадміністрації Михайло НИКИТЮК, вважаючи таке рішення вкрай позитивним, як для міста, так і для району.

Але існує й інша версія того, що відбувається із землею. Зі слів певних високопосадовців, імена яких просили не розголошувати, розширення меж Рівного – це ще одна спроба заробити. Справа у тім, що більшість прилеглих до міста земель мають сільськогосподарське призначення. Як тільки вони увійдуть до меж території міста, вони змінять не лише свій статус, але й ціну. А містом неодноразово ширилися чутки про те, що земля навколо Рівного вже давно розпайована, і власники чекають тієї миті, коли зможуть офіційно заявити про свої права. А для цього земля повинна увійти до інфраструктури міста.

04.09.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 04.09.2008p. 
На головну сторінку