Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №361 від 11.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Головне – будьте спокійні

Втрата роботи – не привід для відчаю

Втрата роботи – не привід для відчаю

Сьогодні тимчасова втрата роботи загрожує кожному, навіть найзатребуванішому фахівцеві. Головне під час змушеного простою - не впадати в зневіру, а посилено шукати роботу всіма можливими способами, одночасно підвищуючи власний професійний рівень.

Самоосвіта. Якщо так сталося, що ви опинилися тимчасово без роботи, намагайтеся не втратити вже набуту раніше кваліфікацію. У цьому вам допоможуть спеціальна література, інтернет, нав-чальні диски або профільні періодичні видання. У будь-якій професійній сфері все змінюється дуже швидко, тому не дивуйтесь, якщо на співбесіді щодо посади менеджера вам поставлять питання по нейро-лінгвістичному програмуванню. У будь-якому випадку виграє той, хто буде ознайомлений з усіма новинками у сфері своєї спеціальності.

Відвідування курсів. Працююча людина завжди обмежена у часі і зазвичай відкладає на майбутнє ті важливі справи, які допомогли б їй підвищити свій професійний рівень, компенсувати білі плями у знаннях або піднятися на новий ща-бе-ль службовими сходами. Існує-- безліч курсів по підготовці та перепідготовці фахівців різного профілю: економістів, менеджерів, бухгалтерів, секретарів тощо. Якщо ви прагнете не лише знайти роботу, але й зробити кар’єру, -важливо вдосконалити власні знання і навички або опанувати суміжну спеціальність.

Якщо ж ви бажаєте підвищити свій професійний рівень, не припиняючи спілкування з колективом - йдіть на профільні (або допоміжні) курси.

Перекваліфікація. Ви зрозуміли, що ваша спеціальність нині не престижна і не затребувана? Перекваліфіковуйтеся! Не бійтеся знову сісти за підручники. Як відомо, вчитися ніколи не пізно. При умові, що ви добре зорієнтувалися на ринку праці і вибрали професію, що на сьогоднішній день дійсно входить у число найбільш перспективних і затребуваних, ваші старання не будуть марними. Інколи гіркий досвід працевлаштування змушує нас круто звертати зі звичного професійного шляху. Але перекваліфікація - таке ж цілком нормальне явище, як пошук роботи.

Якщо ж ви майстер своєї справи, вам вдасться вигідно поєднувати нову професію з уже наявною. Вірте в себе й у свої сили, вдосконалюйтеся відповідно до вимог життя - і рано чи пізно старання увінчаються успіхом!

Оптимальний термін, необхідний для пошуку роботи.

Фахівці з кадрових питань стверджують, що у період літніх відпусток чи різдвяних канікул активність роботодавців знижується. Якщо ви підключили всі можливі способи для пошуку роботи (знайомих і родичів, кадрові агентства і спеціалізовані видання, використовуєте інтернет і чітко визначили, яка вакансія вас цікавить), то пропозиції почнуть надходити вже за тиждень.

Важливо відвідувати співбесіди, що допоможе виробити правильну лінію поведінки і грамотно будувати бесіду з роботодавцем. У середньому більш-менш активний пошук роботи може тривати 1-3 місяці. Якщо ж у вас цей термін затягнувся - варто спробувати нові методи працевлаштування. При цьому важливо проаналізувати досвід попередніх спроб, триматися на співбесіді впевнено, але не зухвало.

11.09.2008



Рівне-Ракурс №10 від 11.09.2008p. 
На головну сторінку