Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №361 від 11.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека

Один “герой” - в лікарні, інший - у морзі

Один “герой” - в лікарні, інший - у морзі

У реанімації закінчився другий день навчання для радивилівського п’ятикласника. Незважаючи на численні застереження енергетиків, школяр поліз на електороопору. Такий вчинок свідки пояснюють бажанням вразити друзів.

Трагедія сталася другого вересня після уроків. П’ятикласник разом зі своєю однокласницею та меншим братом йшов до друзів. Він вирішив стати героєм в очах інших, показавши, що може вилізти на електроопору. Хлопчик виліз на стовп, і, зачепившись ногою за раму, вхопився рукою за оголений дріт, який вмить спалив йому кінцівку. На електроопорі, як кажуть свідки, хлопець провис ще кілька хвилин, потім почав ворушитися і впав. У цей час приїхала швидка допомога.

Наступного дня Радивилів відвідали знімальні групи чотирьох рівненських телеканалів. Журналісти були вражені “геройством” п'ятикласника, та вкотре разом з енергетиками забили на сполох: “Шановні батьки! Відійдіть цієї ж миті від телевізора до своїх дітей та приверніть їх увагу до небезпеки електричного струму”.

У школі запевнили, що інструктажі з техніки безпеки проводяться з учнями регулярно, оскільки навчальний заклад знаходиться в небезпечному районі. Радивилів навпіл поділений залізничною колією та поряд знаходиться підстанція магістральних електромереж 380 кВт, тому увагу правилам поведінки на залізниці та з електрострумом їх навчають регулярно…

Зараз дитина у тяжкому стані перебуває в реанімаційному відділенні Радивилівської лікарні. Хлопцю довелося ампутувати ліву руку, також п’ятикласник отримав опіки тіла 4-го ступеня. Лікарі оцінюють його стан як тяжкий.

Тим часом струм смертельно вразив іншого парубка у селі Бриків Корецького району. Відпочиваючи у рідних, студент одного з київських ВУЗів вирішив самотужки полагодити розрив ліній електропередач на одній із опор…

11.09.2008



Рівне-Ракурс №10 від 11.09.2008p. 
На головну сторінку